Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

FAQ Színház: Bálvány - ONLINE

online 2023.12.15. 19:00

koncert-színházi előadás a 2023-as THEALTER fesztiválon

Az FAQ Színház különleges koncert-színházi előadásának felvételével búcsúzunk 2023-tól és a mellettünk idén is kitartó közönségünktől. A THEALTER fesztiválon bemutatott, egyszeri és megismételhetetlen előadás úgy beszél és zenél a társulat és a fesztivál múltjáról, hogy közben erőteljesen reflektál a független színházi terület alkotóinak egyre bizonytalanabb jelenére, 2023 meghatározó történéseire is. Közösségi és mégis személyes érzelmi hullámvasút, amely mindenkit megérint - ha nyáron kimaradt, most pótolhatod!

Az FAQ előadása a színház és a koncert formai ötvözete, így játszották színházban és szórakozóhelyen is. A társulat zenekarrá válik, és a 10 éves FAQ Színház repertoárjából játszik dalokat, feldolgozásokat és saját szerzeményeket egyaránt. Az est házigazdája, Martinkovics Máté segítségével pedig az elmúlt 10 évből elevenítenek fel történeteket a világról, Magyarországról, a társulat életéről és nem állnak ellen a legszemélyesebb élményközlésnek sem. A koncert-színházi forma rugalmas, a tartalommal az aktualitásra törekszenek, a zenével és a prózával reagálnak a jelen valóságára. Az előadás továbbá a társulat életének bemutatására is szolgál, megismerkedhetünk egy 10 éve Magyarországon működő független színházi társulattal, az FAQ-val.

“A fesztiválon előadott, az FAQ tíz termékeny éve előtt tisztelgő „színházi koncert”, a Bálvány egyszerre születésnapi és temetési szertartás. A prózával ötvözött zenés előadás keretében a társulat tagjai közösen és egyénileg búcsúznak attól, amit az FAQ jelentett nekik. Szabad alkotástól, önmegvalósítástól, színészi mesterségtől. A társulat tíz évének bemutatása mellett a produkció áttekinti a THEALTER történetét 1990-ig, a fesztivál gondolatának megszületéséig visszamenőleg. A Bálvány jóval több egy társulat búcsújánál – a hazai független színházi szervezetek kálváriájának lenyomata, segélykiáltás és megerősítés egyszerre: a nulla a társulatokat megszüntetheti, de az alkotókban élő tenniakarást nem.”
Szabó Réka Dorottya: Kapcsolat, kísérlet, elkötelezettség - 33. THEALTER, 4-6. nap,revizoronline.com

„A nézőket egyként viszi a szöveg és a zene, amely old és felszabadít, ha kell, feldühít, vagy épp elérzékenyít. Mindeközben nem lehet nem észrevenni a társulat tagjainak kohézióját, az egymásra figyelést, együttlélegzést.”
Ibos Éva: Végpontok, tiszatajonline.hu

Támogatók: EMET, MU Színház

www.faqszinhaz.hu * www.facebook.com/FAQszinhaz

14 éven felülieknek!
A felvétel hossza: 90 perc

JEGYÁRAK:
alap jegyár: 500 Ft
#kellamaszk jegyár: 1500 Ft
#boldogkarácsonyt jegyár: 3000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS: https://tixa.hu/maszk

A produkció online, felvételről tekinthető meg a Tixa streaming felületén (https://tixa.live).
A stream 2023. december 15-én 19.00 órakor indul és december 22-én 19.00 óráig nézhető meg.
Jegyvásárlóink az online jegyvásárlás után emailben kapják meg a linket, amin közvetlenül (regisztráció nélkül) megtekinthetik a produkciót.
A kapott linken a produkció több alkalommal is megtekinthető.
További információk a Tixa streaming szolgáltatásáról: https://tixa.hu/tixa-live-gyik
Jegyet venni december 22-én 17.00 óráig lehet!


Köszönjük, ha #kellamaszk vagy #boldogkarácsonyt jegy vásárlásával támogatod Egyesületünket!Alkotók/szereplők/zenészek: Darvas Kristóf, György Zoltán Dávid, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Molnár Anna, Orbán Borbála, Tárnoki Márk, Tárnoki Tamás, Tóvaj Ágnes

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006