Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

KV Társulat - Láthatáron Csoport: Kiállok magamért

Régi Zsinagóga 2023.05.16. 19:00

kortárs színházi előadás

Az előadás mindazokhoz szól, akik kíváncsiak, hogyan lehet támogató családi háttér nélkül, sok ezer buktató ellenére is küzdeni, kitartani és megvalósítani az álmainkat. A Kiállok magamért hétköznapi hősei ezt tették, ezt teszik, és ezért lehetnek követendő példaképek nem csak az állami gondoskodásban nevelkedők, de valamennyiünk számára. Történeteiket kiváló, Szegeden is jól ismert színésznők mesélik el.

Az előadás létrejöttét több hónapos aktív társadalmi kutatómunka előzte meg. Az alkotók olyan gyermekotthonokban felnőtt személyeket kerestek fel, akiknek mára sikerült kitörniük a nehéz gyermekkori körülményeikből és példamutató, a társadalomba integrált életet élnek. Összesen 11 fantasztikus emberrel készült mélyinterjú, ezeket felhasználva született meg a dokumentumszínházi előadás szövegkönyve. Az interjúalanyok között volt egyetemet végzett szociális munkás, fotós, prostitúcióból vagy bántalmazó kapcsolatból kilépett fiatal anya, közismert youtuber, gyermekeit egyedül nevelő apa vagy saját terményeit forgalmazó sikeres vállalkozó. Az interjúalanyok közül három ember életét és sorsát ismerhetik meg a nézők, az ő szövegeiket egészítik ki az író-rendező Czukor Balázs által írt fiktív dramatikus helyzetek.
Valamennyi interjú hozzáférhető a projekt online könyvtárában: https://kiallokmagamertkonyvtar.netlify.app
Az előadást feldolgozó beszélgetés követi az alkotókkal.

A Kiállok magamért egy korábbi  produkció, a Kiállok érted optimizmusra sarkalló folytatása. Az első rész fő témája a fiatalkori prostitúció, az áldozattá válás folyamatát vizsgálja nevelőszülőknél és gyermekotthonokban felnövő, nehéz sorsú fiatal lányok élettörténetein keresztül. Az előadást követő feldolgozó beszélgetéseken merült fel, hogy a kockázatok bemutatásán túl fontos lenne kiutat is mutatni, hiteles, pozitív példákkal szolgálni az érintetteknek, és a többségi társadalomnak. Ebből a vágyból született meg a Kiállok magamért! projekt a KV Társulat és a Láthatáron Csoport koprodukciójában.
A program, illetve a két előadás elnyerte az EMMI “2021. Társadalmi Innovációja” díját.

Az alkotók az előadással szeretnék bemutatni az állami gondozásban felnevelkedett emberek életét és nehézségeit, valamint elősegíteni a társadalmi befogadást és integrációt. A karakterek különböző szocio-kulturális hátterének köszönhetően a produkció nyelvezete gazdag és sokszínű - és ez a verbális gazdagság teszi a valódi élettörténeteken alapuló, dokumentarista anyagot különlegessé és egyedivé.

Támogatók: NKA, EMET, KuglerArt Szalon
A vendégjáték támogatója: Kulturális és Innovációs Minisztérium


https://kvtarsulat.blogspot.com * www.facebook.com/profile.php?id=100057577903166
www.lathataroncsoport.hu * www.facebook.com/lathataroncsoport * www.facebook.com/Kiallokmagamert

16 éven felülieknek!
Korlátozott nézőszám!

Az előadás hossza: 60 perc, ezt követő feldolgozó beszélgetés: 45 perc

Jegyár: 2500 Ft, diákoknak és pedagógusoknak 1500 Ft, TÁMOGATÓI jegy: 5000 Ft
Jegyvásárlás: online a https://tixa.hu/maszk oldalon
A helyszínen jegyvásárlás előadáskezdés előtt 1 órával, a szabad jegyek függvényében.
Online csak teljes árú jegy vásárolható, kedvezményes jegyet venni az előadás kezdete előtt 1 órával lehet a Régi Zsinagóga pénztárában, a diák- ill. pedagógusigazolvány felmutatásával.Színészek: Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsa, Urbanovits Kriszta
Látvány: Surányi Nóra
Írta és rendezte: Czukor Balázs

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006