Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

FAQ Színház: Meseország nem mindenkié - freak show

Régi Zsinagóga 2022.05.20. 19:30

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl… egy olyan ország, ahol még Meseország sem mindenkié. A különleges látványvilágú előadásban furcsa teremtményekkel találkozhatunk, akik száműzettek, mert nyugtalanítják a nemfurcsákat. Hogy történhetett meg ez? Lehet, hogy ismerős lesz egyikük-másikuk története?  És ha ők eltűnnek, kikhez képest lesznek nemfurcsák a nemfurcsák? Nyomozz velünk!

„Örülök, hogy most már kiegészült Lujzával is a csapat.
Bocsánat, Lujza, ő meghalt. Igen. Pedig Lujza is tehetséges volt. És nyilván Ferenc, te ezt tudod, de itt mi már beszéltük, hogy nagyon hasonlított rád Lujza, akitől egy pár hónapja vettünk búcsút.
Most nem tudom, hogy belemenjek e Lujzába, vagy ne, azt majd akkor talán máskor.
Itt azért valaminek a kezdetén vagyunk. Azt gondolom.”


Van egy erdő. Abban élnek a mások. Az utolsók. Kihalás szélén állnak. Ennek sokan nagyon örülnek. A mások annyira nem. Bár talán nem is tudják, hogy épp kihalni készülnek.

Az előadásban a társulat saját másság témáit boncolja fel mitizált történeteken keresztül, melyeket egy olyan performatív formán át láttatnak, mint a freak show. A történet egy erdőben élő közösség életét veszi górcső alá, ők alkotják az utolsó „mások” csoportját, a másság ugyanis disztópikus világunkban már a kihalás szélére került. Ezt a kihalt társulatot kutatja egy rejtélyes alak.

„A Meseország nem mindenkié a társulat improvizációiból született, lazán, de nem minden kohézió nélkül összefüggő jelenetek sora, amelyben mindenki megkapja a maga magánszámát. Strukturálisan Tasnádi István Paravarietéjét és a Twin Peaks-et érzem a legerősebb előképeknek, de a rendszer elemeiben megtaláljuk a népmeséket, a horrort, a misztikusat, a zombifilmet,a krimit, az öko-scifit, a klasszikus kabarét, a revüt, a freak show-t. Ezek a műfajok a vizualitásban is erős szervezőerővel bírnak, ami nem véletlen, hiszen az előadás rendezője az elsősorban látványtervezőként ismert Molnár Anna.”
Papp Tímea: Aki nem hiszi, jó neki, szinhaz.net

„A weird a furcsa, az ijesztő, ami kilóg a normalitásból, ami más. Akik nem férnek bele Meseországba, akik kiszorulnak, száműzetnek az emberi társadalomból, mert nyugtalanítják a „normális többséget”. Marad nekik az erdő, ami egyszerre az ardennes-i és a Négyszögletű Kerek Erdő is, ahol Pintér Gabriella Márta Mikkamakka horrorverziójaként gyűjti össze és istápolja a lakókat, és játékmesterként vezényli a történetüket elmesélő cirkuszi előadást. Nem csak az erdőben élő trupp van veszélyben, maga az erdő is eltűnik az előadás végére, úgy tűnik normálisék nem csak a tőlük különböző embereket nem tűrik, de a természet öntörvényűsége, zabolátlansága sem fér el a világukban.”
Két Lámpás : Meseország nem mindenkié, ketlampas.blog.hu

Támogatók: Új Alkotóműhely Egyesület, SÍN Művészeti Központ
Külön köszönet mindenkinek, aki eddig és ezután is segít.

A vendégjáték támogatója: NKA Színházművészet Kollégiuma

www.faqszinhaz.hu * www.facebook.com/FAQszinhaz

18 éven felülieknek!
Az előadás explicit meztelenséget tartalmaz.

Az előadás hossza: 70 perc

--------------------------

JEGYÁR: 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft.
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!

JEGYVÁSÁRLÁS: online a https://tixa.hu/maszk oldalon!
A helyszínen jegyvásárlás előadáskezdés előtt 1 órával, a szabad jegyek függvényében.

Online csak teljes árú jegy vásárolható, kedvezményes jegyet venni az előadás kezdete előtt egy órával lehet a Régi Zsinagóga pénztárában, a diákigazolvány felmutatásával.Játsszák: György Zoltán Dávid, Lakatos Dániel, Lestyán Attila, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Molnár Dávid Márk, Nyáry Pál, Orbán Borbála, Pintér Gabriella Márta, Tóvaj Ágnes
A társulat improvizációiból írta: Nyáry Pál
Dramaturg konzulens: Bodor Panna
Fénytervező: Major Mátyás
Látványtervező: Molnár Anna
Látványtervező munkatárs: Petrovics Eszter
Jobbkezek a bajban: Csákberényi-Nagy Anna, Somoskői Judit, Szilasi Flóra
Rendező: Molnár Anna

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006