Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

MASZK Egyesület (Szeged) - Szentendrei Teátrum - Manna Produkció - Freeszfe Egyesület: Wolfram Lotz: A nevetséges sötétség

Régi Zsinagóga 2021.09.19. 19:30

31. THEALTER plusz – Vendégünk a Szentendrei Teátrum

„Kezdetben mindent sötétség borított, és nem volt semmi, és Isten így szólt: ez a sötétség és ez a semmi nem elég. És Isten megteremtette a gépfegyvert, és megteremtette a platós furgont, és megteremtett egy német céget fényjelző lőszer gyártására, és rászerelte a gépfegyvert a platós furgon rakodófelületére, és a fényjelző lőszerrel lövöldözni kezdett, mint egy őrült, a sötétbe, és így lett megteremtve az égbolt.”

Egy német katona megőrül a dzsungelben. Nincs más megoldás, mint felkutatni őt és megadni a koordinátáit a műveleti központnak. Pellner főtörzsőrmester feladata, hogy felhajózzon a Hindukuson – ami (nem tévedés) egy sötét, lassan hömpölygő folyó. Csak Stefan Dorsch kíséri el, aki a járőrhajót kormányozza…
Wolfram Lotz több díjjal kitüntetett darabját Joseph Conrad A sötétség mélyén című regénye és Francis Ford Coppola Apokalipszis most című filmje inspirálta.

„A sötétség mint visszatérő motívum sokféle jelentéstartalommal bír. Ebben a kontextusban utal az abszurditásra is, hiszen ez egy groteszk humorral operáló szöveg. A szereplők behatolnak a „dzsungelbe”, ahol a sötétség várja őket. Egyikük azt mondja, hogy számára nem ijesztő ez a szituáció, inkább nevetséges. A darab valós elemei ugyan fölismerhetőek, de a szerző megcsavarja a realitást, és torz módon jelennek meg azok a valóságelemek, amelyeket akár hírekből, akár a saját életünkből ismerünk. Így áll össze egy groteszk világ.”
Vlasics Sarolta: Ördöglakat - Beszélgetés Dohy Balázs rendezővel, revizoronline.com

Támogató: NKA, EMMI, EMET

www.maszk.hu * www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga
szentendreiteatrum.hu * www.facebook.com/szentendreiteatrum
www.mannaprodukcio.hu * www.facebook.com/MannaProdukcio
www.freeszfe.hu * www.facebook.com/freeszfe.hu

16 éven felülieknek!

Az előadás hossza: 110 perc (szünet nélkül)

JEGYVÁSÁRLÁS: elővételben a https://tixa.hu/maszk oldalon, valamint előadáskezdés előtt 1 órával a helyszínen.

-----------------------------------

31. THEALTER plusz – Vendégünk a Szentendrei Teátrum

31. THEALTER plusz programunkban ezúttal a Szentendrei Teátrum friss és izgalmas koprodukciós bemutatóiból mutatunk be egy csokorra valót: három nagyon különböző, de egyaránt figyelemre méltó előadásra várjuk a színházbarátokat A Régi Zsinagógába. A Manna Produkció két előadása is vendégünk lesz: a Wolfram Lotz: A nevetséges sötétség című hangjátéka nyomán íródott különleges darab ősbemutatójában koprodukciós partnerekként működtünk közre, az előadás szereplői között Fekete Ernőt, Fekete Ádámot és Samudovszky Adriánt láthatják viszont a szegedi nézők, a produkció rendezője a frissdiplomás Dohy Balázs. Dennis Kelly – a korábban Szegeden is látható 23 perc című monodráma szerzője – feszültséggel teli kamaradrámája, az Árvák szereplőit Lovas Rozi, Lengyel Tamás és Molnár Áron formálják meg, a magyarországi bemutató rendezője Horváth János Antal. A Szegeden is közkedvelt Forte Társulat pedig legújabb, Misima Jukio négy egyfelvonásosát újrafogalmazó produkciójával tér vissza, melyet Horváth Csaba állított színpadra.Szereplők:
Ultimo: Samudovszky Adrian
Oliver Pellner: Kövesi Zsombor
Stefan Dorsch: Rohonyi Barnabás
Lodetti, Stojkovic, Cartes tiszteletes, apa: Fekete Ernő
Karl Deutinger, író: Fekete Ádám

Fordító: Hudáky Rita
Díszlet és jelmez: Juhász Nóra
Koreográfia, mozgás: Szakács Eszter
Fény: Major Mátyás
Zene: Weil András
Dramaturg: Komán Attila
Rendezőasszisztens: Gerstmár Anna
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Dohy Balázs

Jegyár:2.000 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006