Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

8. Super 8mm Fesztivál, Szeged

Régi Zsinagóga 2009.09.09. 19:45

Nyitó-performansz és koncert kollázs három tételben

A belépés díjtalan! Fényképezőgép és videokamera használata kötelező!

1. tétel
DIVATJAMÚLT?
Divat-varieté a Super 8-as Akrobatacsoport előadásában
Zene: DJ Megyeri

Hogy mikor mi a divat, azt általában néhány őrült és hisztis divatdiktátor határozza meg, melyhez a vazallusként csaholó és vonyító média ad masszív támogatást.
Hogy most a Super 8 divat? Azt majd meglátják!

2. tétel
SZÍVDOBBANÁSOK
Afrikai dobosok és a Super 8-as Akrobatacsoport ütőhangszeres performansza

„A nézőtéren keresztül sárga vegyvédelmi köpenyes, fejlámpás alakok, szép komótosan, olajoshordókat görgetnek a színpad, az akciótér felé. Egymás után három hordó megy így el a szemeim előtt. A stáb elhelyezi a hordókat a félhomályba süppedő színpadon.”
Geriub Gepleki: Találkozásom a dobhártyámmal /részlet/

3. tétel
IMPROV EST

21.00 Thomas Thiery & Veres Szabolcs Duo (FR-H)
A Marseille-i Thomas Thiery és a jelenleg Budapesten élő Veres Szabolcs a 2008-as Simultan videó- és médiaművészeti fesztiválon találkozott először Temesváron. Veres Szabolcs vizuális művészként képeket alakít hangokká, melyekből rövid szekvenciákat készít, hogy azokat aztán egy koherens egésszé rendezze. Thomas Thiery - az Aide Auditive duó egyik fele, illetve a Blank Pages és a Larseneur virtuális kollaborációs projektek elindítója - különböző szenzorokkal és kontrollerekkel irányítja improvizatív zenéjét. Kettejük közös munkáját Szegeden mutatják be először.

21.30 S8 Improv Collective (H)
A harmadik születésnapját ünneplő, jelenleg öt taggal működő improvizációs kollektíva számára ritkán léteznek előre meghatározott tematikus irányvonalak, a tagok játékát inkább a rendelkezésre álló tárgyak hangjainak kimerítő feltérképezése, illetve ezen hangokkal való ad hoc-szerű építkezés, önfeledt játszadozás jellemzi. Ahogyan azt a zenekar neve is jelzi, a formáció fellépéseit Szokol Szilárd Super 8mm-es filmvetítései egészítik ki, melyek a professzionális és amatőr S8-as filmkultúra legkülönbözőbb leleteit vonultatják fel.

22.00 Blank Disc (SRB-H)
Srđan Muc (gitár, elektronika) és Rózsa Róbert (önmagába visszakötött keverőpult, válogatott tárgyak) 1997 óta működő duója a vajdasági Nagybecskerekről érkezik Szegedre. A Blank Disc meghatározó és biztos pontja a Balkán improvizációs zenei életének, alapítói pedig tagjai a Svájc-Balkán kreatív zenei tengelynek. Blank Disc Trio néven Georg Wissel német szaxofonossal és Jonas Kocher svájci tangóharmonikással épp úgy koncerteznek, mint legutóbb a legendás „AMM-veterán” Keith Rowe-val.

További információ:
www.super8mm.hu
improvest.blog.hu * Improv.hu - online zenei magazin - www.improv.hu

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006