Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Döbrei Dénes mozgás-tánc workshop Szabadkán

November 3-4-én Test-emlékezet címmel mozgás-tánc workshopot tart Döbrei Dénes Szabadkán, nem csak színészeknek, táncosoknak, előadóművészeknek!

Az ellentétek harmóniájának keresése, ki- és belégzés között, bőrünkön kívül és belül. A munkafolyamat törekvés, próbálkozás létrehozni, megalkotni valamit, ami az ember teljességét képviseli, ami nem lehet mechanikus, hanem szerves része az előadó színpadi megnyilvánulásának, az adott körülmények között a jelen pillanatban. Célunk az élő szervezetben állandóan jelenlevő ellentétek (hideg-meleg, száraz-nedves, mozgékony-mozdulatlan) egyensúlyi helyzetének feltárása a színpadi alkotó harmonikus fejlődése érdekében. Az erősítő, lazító, koncentrációs gyakorlatok, a tánc, a mozgás a színpadi alkotó eszköztárának bővítésére szolgálnak. Ez az eszköztár, az alkotó szellemi, fizikai felkészültségének függvényében segíti elő a gondolat, érzelem, képzelet együttes részvételét a színpadi előadó munkájában adott körülmények között Térben és Időben.


Döbrei Dénes 1961-ben született Horgoson. 1985-ben színészként diplomázott az Újvidéki Művészeti Akadémián. 1989-1991 között a Szabadkai Népszínház tagja, miközben Lálity István rendezővel megalapítja a Nyári Mozi Színházi Közösséget. 1989-től Franciaországban Nagy József koreográfussal dolgozik rendszeresen, a Jel Színház tagja. 2000 óta Min Tanaka japán táncos-koreográfussal működik együtt, valamint dolgozik Dušan Jovanovićtyal, Istok Kovačcsal , Haris Pašovićtyal, Julyan Hemiltonnal, koreográfusként-táncosként pedig saját előadásokat (pl. La Chute de Belzebub, 5kettőnek - Fejből írt könyv) készít. 2006-tól a toulouse-i Leda Színésziskola mozgástanára.


A workshop időpontja: 2007. november 3-4.
Jelentkezési határidő: október 25.
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka (Szerbia)
Részvételi díj: 1700 dinár (20 Euro)
Szállást és ellátást a szervezők nem biztosítanak, de igény esetén segítenek olcsó szálláshelyet találni.
További információ és jelentkezés: info@kosztolanyi.org, tel. és fax: +381 /0/ 24 557471.

A tanfolyam támogatója: Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság (Szerbia)Fotó: Döbrei Dénes-Varga Henrietta: 5kettőnek (Fejből írt könyv)
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006