Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Tavaszi online Túlélősó

Május 14-én kezdődött Egyesületünk tavaszi programsorozata online, mivel a Régi Zsinagógában még nem tudunk nézőket fogadni. A programsorozatban az egyszeri, csak erre az alkalomra, a Régi Zsinagógában felvett produkciók mellett színházi és zenei különlegességek is helyet kaptak.

A közvetítéssorozat egy ősbemutatóval, Zsigó Anna és Szabó Zoltán Tiprás című darabjával indult, amelynek főszereplője egy harmincas értelmiségi, aki nem az otthonában, a családjával, hanem egy kocsmában éli az életét.
Május 17-én egy Szegedhez sok szállal kötődő apa-fia produkciót láthat közönségünk: Darvasi László író és fia, Darvasi Áron színész-rendező közösen jegyzi a bemutatás előtt álló Madárhegy című drámát, egy költői köntösbe bújtatott maffiatörténetet, melyből Darvasi Áron olvas fel a Régi Zsinagógában.

Május 20-án is Szegedre fókuszálunk: a Fekete péntek - apokaliptikus operett egy olyan zenei performansz, ami Orcsik Roland Szegeden élő, számos irodalmi díjjal kitüntetett vajdasági költő, műfordító, irodalomtörténész Fekete péntek című poémáját ismerteti meg a nézőkkel a vadonatúj szegedi zenei formáció, a Legaljas rendhagyó és izgalmas interpretációjában.
Május 23-án jön a Mihaela-ügy, az SZFE hallgatóinak formájában és tartalmában is a szorongató jelenre reflektáló interaktív színházi társasjátéka Gianina Cărbunariu Tigris című drámája nyomán. A Zoom felületen, élőben zajló események során egy elszökött tigrist keres egy kisváros lakossága (köztük a nézők), valamint a helyi média.

Május 25. is Szegedé és a fiatal alkotóké: a 2017-ben alakult Törzsasztal Műhely Az arc holdfogyatkozásai című zenés felolvasóestjét közvetítjük, szintén a Régi Zsinagógából, amin a szegedi íróműhely figyelemre méltó fiatal alkotóinak műveiből kaphatnak ízelítőt a nézők.
Május 28-án a Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongó tagozata, a BukowsKick – azaz Bánvölgyi Tamás, Tóth Ádám és Hajdú Róbert – mutatkozik be első előadásával, a Vissza a feladónak! című önéletrajzi roadmovie-val, amit Bukowski Posta című regény ihletett.
Május 29-én Gryllus Samu zeneszerző és Brina Stinehelfer rendező interaktív dokumentarista kamaraoperájának előadásán vehetnek részt a nézők. A Túszopera az 1973-as balassagyarmati túszdráma eseményeit és az akkori társadalmi reakciókat járja körül egy különleges online felületen, a közönség aktív részvételével.

Június 2-án Az órák című monodrámát közvetítjük, amelyet Michael Cunningham azonos című regénye alapján a tehetséges drámaíró és rendező, O. Horváth Sári állított színpadra Kónya Merlin Renátával.
Június 4-én az Andaxínház Alkotócsoport Arcból arcba című produkcióját mutatjuk be Petri György verseivel. A zenés versrobbanás felolvasószínházi verzióját a 30. THEALTER fesztiválon láthatták a szegedi nézők.
Június 8-án a szegedi Solis Consort Régizenei Műhely Vivaldi a köbön! című koncertjét láthatják nézőink, amely különleges zenei csemegének ígérkezik, hiszen az elhangzó darabokat historikus hangszereken, eredeti hangolásban hallhatja a közönség.
Június 11-én közvetítjük a Kettőspont Színház & Spirituális Ügynökség Gyakorlatok a megsemmisülésre (Likvidátor előjáték) című egyszeri és megismételhetetlen produkcióját, egy előtanulmányt a budapesti alkotócsapat Likvidátor, a felszámoló című kortárs moralitásjátékához.
A tavaszi online Túlélősó zárásaként pedig június 14-én egy különleges, helyspecifikus performanszt láthatnak a nézők, amelyet Monokróm  – Performansz a Régi Zsinagóga terére címmel hoz létre Gergye Krisztián és Téri Gáspár.

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/maszk
A jegyvásárlási és a streameléssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak az előadások ismertetőiben.
Nézőinknek lehetősége van támogatói jegyek vásárlására is, ezzel tudják segíteni nehéz helyzetbe került Egyesületünk további programjainak megvalósítását. 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006