Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Romániában fesztiválozik a Kvartett

Heiner Müller Kvartettjét, amely az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban, Balog József rendezésében készült, a 21. THEALTER nulladik napján láthatta először a szegedi közönség.  A szeptemberi szegedi előadás és a nagy sikerű aradi premier  után következett az első fesztiválmegmérettetés: az előadás októberben két díjat kapott Gyergyószentmiklóson, a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon: Merteuil szerepének megformálásáért Éder Enikő elnyerte a legjobb női alakítás díját, az előadás pedig a látványvilágáért és esszéisztikus stílusáért a zsűri különdíját kapta.

„Az ellenállhatatlan sodrással örvénylő, s a szövegek bonyolultsága ellenére mégis valamiféle egyszerre vonzó és izgalmas verbális aberráció jegyében szédítő gyorsasággal felhangzó mondatok időnként túllicitálni látszanak az emberi befogadóképesség korlátait; mindezt azonban nem hiányosságként, hanem az előadás (és persze Éder Enikő és Harsányi Attila) vitathatatlan erényeként, sőt, közvetlen örömforrásként érzékeljük.” (Gyulai Zoltán: Thealter U21 (2011), Apertúra Magazin)

Egy újabb fesztiválmeghívás nyomán november 21-én, hétfőn ismét Romániában, Piteşti-en, a Nemzetközi  „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon láthatja a közönség Éder Enikő és Harsányi Attila Kvartettjét.

A november 18-24. között  tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi seregszemlén, amelyen többek között török, bolgár és román társulatok vesznek részt, a Kvartett mellett az Aradi Kamaraszínház bemutatja a Szegeden is nagy sikerrel játszott Rudolf Hess tízparancsolata (rendező: Tapasztó Ernő) című előadást is. Az év folyamán ez a produkció is  több díjban részesült: Harsányi Attila a legjobb színészi alakítás díját nyerte el a nagyváradi XVII. Rövid Dráma Hete Fesztiválon, a nagybányai XIX. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon pedig a legjobb színészi alakítás díját vehette át.

 

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006