Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Pécs és Szeged: közös a stratégia

Partnerségi megállapodást írt alá Botka László szegedi és Tasnádi Péter pécsi polgármester 2007. március 9-én a baranyai megyeszékhelyen a 2010-es Európa kulturális fõvárosa (EKF) rendezvénysorozattal kapcsolatban. A két város számára ez bel- és külföldi közös marketingstratégiát jelent, és megállapodtak arról is, hogy minden év július 31-éig egyeztetnek az aktuális EKF programokról.
– Szegeden 2010-ben 6-8 témakörben 15-20 rendezvényt tervezünk, és a felvezetõ években is lesznek közös programok – tájékoztatta lapunkat Botka László. Idén például a MASZK Egyesület* és Pavlovics Dávid gitármûvész Essenben (a Ruhr-vidéki város, Isztambul és Pécs közösen lesz Európa kulturális fõvárosa 2010-ben), a Szegedi Kortárs Balett Pécsett lép fel. A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Török Táncszínház elõadásán és a Szent-Györgyi-emlékév programjain a város már használni fogja az EKF logót.
– A 2010-es programsorozat olyan esély, amellyel csak akkor élhetünk, ha nem versenyzünk, hanem együttmûködünk – fogalmazott Szeged polgármestere.

Megállapodtak arról is, a rendezvényekhez szükséges összeget Pécs Szeged rendelkezésére bocsátja. A programsorozatra összesen 2,3 milliárd forint áll rendelkezésre, a csongrádi megyeszékhelyre ebbõl 2010-ben 3-400 millió, a felvezetõ években 40-50 millió érkezik. Botka László hangsúlyozta: a város önkormányzata évente négymilliárd forintot költ kultúrára.


A cikk eredeti környezetében a delmagyar.hu-n olvasható.* a MASZK menedzsmentjében készült Drakula - a pillanat fényei előadás, az Urbán András Társulat előadásában
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006