Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Maladype Színház: Metropolisz

Régi Zsinagóga 2021.09.23. 19:30

táncszínház

A Metropolis című fekete-fehér némafilm alapján készült előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. Fritz Lang 1927-es alkotása egyértelművé teszi, hogy a Metropolis egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

“Fehér Ferenc színpadán sokkal inkább korunk nagyvárosának tipikus embertípusa jelenik meg különböző életképekben: aki hajszol valamit, de maga sem igazán tudja, hogy mit; aki egyéniségnek képzeli magát, pedig valójában pontosan olyan, mint mindenki más; és aki leginkább a külsőségeknek él. A koreográfus, akit többnyire kis létszámú produkciók, elsősorban szólók és duettek alkotójaként ismerhetünk, biztos kézzel, izgalmasan és változatosan mozgatja a nyolc fős csapatot [...] Ahogy Fritz Lang filmjének is fontos eleme a zene, úgy Fehér Ferenc Metropoliszát is meghatározza a saját maga által szerzett sokrétű, koreográfiai és előadói árnyalatok megmutatására késztető muzsika. Igazi csapatmunka ez az előadás, és magába szippantó élmény.”
Megyeri Léna: Trendtagadók, szinhaz.net

Fehér Ferenc Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus, akinek munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok kíméletlenül pontos ábrázolása és egyéni tánctechnikájának koncepciózus bevonása az alkotói folyamatba. A Metropoliszhoz tervezett minimalista zenei kompozíciója olyan sajátos világot teremt előadásának, amelyben a különböző kultúrák mozgásképletei organikusan forrnak egybe.

“Kiválóan megkomponált jelenetek, tökéletesen kihasznált tér, őszinte kísérletezés. A Maladype Színház Metropolisz című előadása több, mint adaptáció: a társulat Fritz Lang klasszikusának érzelmi magját bontja ki. A korunkra (is) vonatkozó „gépi nyomor” világát teremtik meg a színpadon, melyben az ember csak egy összezavarodott, apró és reszkető egzisztencia.”
Molnár Flóra: Futurista energiák, art7.hu

Támogatók: EMMI, MMA, NKA

www.maladype.hu * www.facebook.com/Maladype

16 éven felülieknek!

Az előadás hossza: 50 perc

JEGYVÁSÁRLÁS: elővételben a https://tixa.hu/maszk oldalon, valamint előadáskezdés előtt 1 órával a helyszínen.Játsszák: Ádám Kornél, Dőry Brigitta, Erőss Brigitta, Jáger Simon, Lukács Andrea, Mesés Gáspár, Pál Zoltán, Zsenák Lilla
Fény, hang: Dávid Kovacsovics/Szabon Balázs
Produkciós vezető: Balázs Katalin
Kreatív producer: Huszár Sylvia
Szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
Koreográfus/rendező/zene: Fehér Ferenc

Jegyár:1.500 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006