Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Manna Produkció: Mihaela-ügy - ONLINE

ONLINE 2021.05.23. 19:30

interaktív színházi előadás online, Gianina Cărbunariu Tigris című drámája nyomán

Megszökött az állatkert tigrise – jelenti be a híradó. Mindenkinek az a célja, hogy mihamarabb megtalálják. Ezért a város összes lakójától, így a nézőktől is azt várják, hogy segítsenek a keresésben és tájékozódjanak folyamatosan. De a média ennyire koherens és tiszta szándékú nem lehet. A tigris csodákat tesz. Állítják egyesek. A tigris gyerekeket tép szét. Állítják mások. A tigris egy megváltó. Állítják egyesek. A tigris egy fenevad. Állítják mások. Rémhírmédia! Üvöltik egyesek másokra. Propaganda! Harsogják vissza mások egyesekre.

„A nézőket egy zoomterembe invitáljuk, ahol egy fiktív város híradóját kezdik el nézni. Az aktuális hírek egy elszabadult tigrisről szólnak. Folyamatosan friss információk érkeznek, jelentkeznek be szemtanúk, helyszíni tudósításokat közvetítünk a helyekről, ahol látták a tigrist. A híradósok élőben közvetítik a legújabb információkat, arra kérik nézőket, hogy nyilatkozzanak látták-e a tigrist, vagy osszák meg gondolataikat. A szimuláció a valóság és az álhírek viszonyát, a média hatalmát és az egyének felelősségét hozza előtérbe, miközben egy remek terep a közös játékra.”
“Rengeteg lehetőség van ebben a műfajban” – Interjú Gardenö Klaudia rendezővel

„A Mihaela-ügy interaktív színházi társasjáték, a forma és a téma miatt kellően trashy, nehezen lehet kívül maradni rajta, mert a választott találkozási felület akaratlanul is résztvevővé tesz. Cărbunariu darabját egy újságcikk ihlette, az SZFE-s hallgatók munkájában pedig visszatérhetünk a média zavaros vizeire, és megérezhetjük a hírmondás igazi ízét. A manipuláció, a figyelemvezetés és a színház mint politikai platform a mediális megoldásoknak köszönhetően fontos esztétikai kérdései lesznek az előadásnak. A résztvevő színészhallgatók felkészültsége pedig sokkal inkább az improvizációs készség, a karakterben maradás, az érthető beszéd és a szerteágazó figyelem töretlenségében mutatkozik meg, mintsem a hagyományos színészi játékban.”
Kovács Bea: Poszthumán posztszínház, de tényleg

„A sokunk számára az ismeretlenségből a mindennapok részévé vált Zoom applikáción keresztül kergetjük az állatkertből megszökött nagyvadat, akire szomorú vég vár. Carbunariu szövege élesen szembesít egy megosztott, a nyílt kommunikációra mérsékelten kész társadalom képével. Gardenö és alkotótársai megtehetnék, hogy a valóságot saját szájízük szerint újrafogalmazó hírcsatornák kapcsán kikacsintós példázatot szavalnak, de a középiskolás célközönséget ez aligha nyűgözné le. Ehelyett real time és előre rögzített felvételek kevercséből pörgős, vicces, mindeközben mégis sírnivalóan kisszerű látleletet rögzítenek.”
Jászay Tamás: Is-is, sem-sem - Színházi előadások online

www.mannaprodukcio.hu * www.facebook.com/MannaProdukcioValóság a valóságban, színház (vagy valóság?) élőben egy zoomteremben – az SZFE hallgatói formájában és tartalmában is a szorongató jelenre reflektáló interaktív színházi társasjátékot készítettek, amely azonban nem csak a középiskolás célközönség, hanem más korosztályok számára is tartogat meglepetéseket. Pörgős és vicces rémhírmédia- és/vagy propagandakurzus, korlátozott számú résztvevőnek.

************************

TECHNIKAI TUDNIVALÓK:
Az előadás a Zoom alkalmazáson keresztül történik élőben, az előadáson való részvételhez laptop használatát javasoljuk a teljes élmény érdekében (a tablet vagy a mobiltelefon kisebb képernyőjén nehezebben követhető). Zoom-regisztráció nélkül, böngészőből is lehet nézni az előadást, de ha van regisztráció, akkor érdemes belépni a Zoomba. (Regisztráció: https://zoom.us)


JEGYÁRAK: normál jegy 3000 Ft, támogatói jegy: 7000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS: https://tixa.hu/maszk
Jegyvásárlóink az online jegyvásárlás után emailben kapják meg a Zoom-linket, amin megtekinthetik a produkciót.
Köszönjük, ha Támogatói jegy vásárlásával támogatod Egyesületünket!

************************

12 éven felülieknek!

Korlátozott nézőszám!

Az előadás hossza: 65 perc

A XI. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Támogatók: Szeged MJV Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a közönség

              
Előadják: Berényi Nóra, Börcsök Olivér, Váradi Gergely, Ion Curteanu, Du Tianze
Adaptáció: Komán Attila
Rendező: Klaudia Gardenö
Filmrendező és fotós: Berényi Andor

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006