Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

ELMARAD!! k2 Színház: Rinocéroszok - avagy a diákcsíny-enciklopédia

Megálló Közösségi Ház 2020.10.29. 19:30

tantermi előadás

“Sao Paoló-i brazil diákok egy csoportja egy orrszarvút szemelt ki csínytevésük főszereplőjének. Történt ugyanis, hogy 1959-ben a brazil metropoliszban éppen választásokhoz készülődtek az állampolgárok, ám a szavazást a diákok meghekkelték: egy 5 éves, Cacareco névre hallgató patást indítottak.
A tanulók Cacareco nevét nyomtattak a választási ívekre, s bár az állat elsöprő győzelmet aratott, a hatóságok érvénytelenítették a jelöltségét.”

Mióta világ a világ, diákcsínyek tömkelege nyűgözi le és borzasztja el az iskolák közösségeit, és a közvéleményt. De mi is a diákcsíny, és mi szükség van rá? A diáknak jogában áll hangot adni véleményének, ugyanakkor kötelessége betartani az iskola szabályait. Akkor a csínytevés a véleménynyilvánítás szabad formája, vagy bűncselekmény? Hol a határ a szellemes kritika és az ízléstelenség között?

Ezeket a kérdéseket fogalmazza újra a k2 Színház tantermi előadásában, melyben valóban megtörtént diákcsínyeket dolgoznak fel.

„[…] a Rinocéroszok a mai magyar valóság lényegét mutatja meg: a durva hatalmi túlkapásokat, a teljes intézményrendszer tehetetlenségét és korruptságát, az intézményekben dolgozó személyek számító, gyáva lakájmentalitását, a kritikát megfogalmazó, kicsiben, de mégiscsak cselekvő ember kiszolgáltatottságát.
Az előadás ezen túl rámutat arra, hogy a hierarchikus rendet fenntartó és újratermelő, több száz éves hagyománnyal rendelkező rémpedagógia ma is él. Az a legkevesebb, hogy nevelés és oktatás címén nem a gyerek szükségleteihez alkalmazkodik, hanem a felnőtt tanáréhoz. De azt is tudjuk, hogy a totalitárius uralom alanya és tárgya az önállóságától megfosztott vagy arról lemondó engedelmes és védtelen ember, akinek állandó bizonytalanságélménye van.”

Proics Lilla: Lehet, hogy hozzánk is járnak rinocéroszok, szinhaz.net


www.k2szinhaz.hu * www.facebook.com/k2szinhaz

Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal.

A program a Civilizáció támogatásával, a Sigrid Rausing Trust pályázatának köszönhetően jött létre.


JEGYÁR: teljes árú 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS teljes árú jegy: https://tixa.hu/maszk

Diákigazolvánnyal csak személyesen lehet jegyet vásárolni a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával, korlátozott mennyiségben.

Készpénzes jegyvásárlásra szintén csak a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával lesz lehetőség, a szabad jegyek függvényében.
------------------------------------------------
KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!
------------------------------------------------
!!! Felhívjuk Nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében a program időtartama alatt az ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A NÉZŐTÉREN IS KÖTELEZŐ !!!
------------------------------------------------

A X. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programja.

------------------------------------------------

Programváltozás miatt az előadás ÚJ IDŐPONTBAN: október 29-én 19.30-kor, és ÚJ HELYSZÍNEN: Megálló Közösségi Házunkban kerül megrendezésre!

------------------------------------------------
Az előadás betegség miatt elmarad!
Az előadás novemberi pótlásán dolgozunk. Az elővételben megváltott jegyek természetesen érvényesek lesznek az új időpontokra. Amennyiben valakinek nem felel majd meg az új időpont, vagy nem tudjuk pótolni az előadásokat, az előre megváltott jegyek árát visszautalja a Tixa.
Köszönjük a türelmet!

------------------------------------------------

UPDATE november 10.:
Sajnos az előadást a jelenlegi járványhelyzetben nem tudjuk a közeljövőben pótolni. Az eredeti időpontokra megváltott jegyek árát hamarosan visszautalja a Tixa.

Köszönjük nézőink türelmét és megértését!Játsszák: Borsányi Dániel, Borsi-Balogh Máté m.v., Domokos Zsolt
Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn
Rendező: Fábián Péter

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006