Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Látókép Ensemble: Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Régi Zsinagóga 2020.10.10. 17:00

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.
A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék – ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához.

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad a nézőnek.

"A Kálmán nap igen jó, aligha lesz az országban bárhol olyan stúdiószínház vagy a darabot befogadó lakás, amelynek maroknyi közönsége ki tudná vonni magát hatása alól.
Ez a szomorú, egyben töprengő fintorokra késztető, lefojtottan poénos középnemzedéki látlelet, kudarc-tragikomédia sikerre van ítélve. Kínunkban mást nem tehetünk – életkortól függetlenül –, mint hogy a végén hosszasan tapsolunk keserveink csöndes, veséző feltárásának. [...]
Hajdu Szabolcs biztos kézzel összeírta és összerendezte ötösét. Jó nézni az előadást. Meg nézni magunk elé, mint a színészek."

Tarján Tamás: Mindig van valami, szinhaz.net

"R: A Kálmán-nap szereplői miben különböznek az Ernelláék Farkaséknál szereplőitől?
HSz: Ugyanaz a miliő, a szereplők is hasonlóak, de másféle témák kerülnek elő. Úgy éreztük, az Ernelláékban sok mindent elmondtunk, de sok mindent nem. A Kálmán-nap egyik központi témája például a párkapcsolatok szexualitás vonzata, ami az előző előadásból teljes mértékben hiányzik. Ugyanez fordítva is igaz: bizonyos témák, amelyek csak felvillannak a Kálmán-napban, az Ernelláékban részletesen ki vannak bontva. A kettő együtt ad egy komplexebb képet."

Puskás Panni: Ez nem a mi életünkről szól - Interjú Hajdu Szabolccsal, RevizorProdukciós partnerek: REÖK (Szeged), Páholy Lakásszínház (Debrecen), B32 (Budapest)

18 éven felülieknek!

www.latokep.org * Látókép Ensemble a facebookon


JEGYVÁSÁRLÁS: https://tixa.hu/maszk

Készpénzes jegyvásárlásra csak a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával lesz lehetőség, a szabad jegyek függvényében.
------------------------------------------------
KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!
------------------------------------------------
!!! Felhívjuk Nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében a program időtartama alatt az ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A NÉZŐTÉREN IS KÖTELEZŐ !!!
------------------------------------------------

30. THEALTER plusz program.Szereplők: Török-Illyés Orsolya, Földeáki Nóra, Szabó Domokos, Gelányi Imre, Hajdu Szabolcs
Díszlettervező: Antal Balázs
Zene: Hevesi Nándor
Produkciós koordinátor: Eszes Fruzsina
Fény: Bántó Csaba
Hangtechnikus: Vereb Szabolcs
Írta és rendezte: Hajdu Szabolcs

Jegyár:2.000 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006