Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Budaörsi Latinovits Színház: Holger Schober: Apa Anya Fiú Lány

Régi Zsinagóga 2020.10.05. 19:30

tantermi előadás

Vagyis a család a maga klasszikus felállásában: itt aztán nem történhet baj, vélhetnénk – de aztán persze történik, nem is kevés.
Illetve az a kifejezés, hogy történik, itt talán nem egészen helyes: az Apa Anya Fiú Lány nem annyira színdarab, tehát történés, mint inkább monológok sorozata – és az, akinek erről, mármint a párhuzamos monológokról a családi élet jut eszébe, az szégyellheti magát, még ha többnyire igaza van is, és ettől persze még inkább szégyellnie illene magát.
Ennek a kínos, már-már mérnöki precizitással eltervezett családnak problémái vannak; és nem átallanak ezeknek hangot is adni, méghozzá nem elkenve, a hamis megértés és megbocsátás langyos szószába belepacsmagolva, hanem nyíltan, egyenesen, pacekba; legalábbis a Fiú és a Lány, vagyis a gyerekek így; Apa és Anya már valamivel körmönfontabban; de attól még nem kevésbé egyértelműen vádolják egymást és önmagukat.

Hogy mivel? Mindennel, vagy inkább: mindennel is. Nem súlyos bűntettekkel, mindössze olyasmikkel, amiket naponta elkövetünk és elkövetnek ellenünk, annyira naponta, hogy szinte észre sem vesszük, csak a végén, amikor ott állunk megfosztva mindentől és mindenkitől, sőt, önmagunktól, de legalábbis az önmagunkról alkotott képünktől is.

Sok mindent ígér Holger Schober, a kortárs osztrák színész-rendező-író monológ-gyűjteménye – de megnyugvást, békét nem. Egyvalami azonban biztos: azoknak, akik már vagy még családba mennek haza az előadás után, lesz mit felismerniük. És, ha már idáig, azaz a felismerésig eljutottak, talán elgondolkozniuk is lesz min.

“Az Apa Anya Fiú Lány minden irányból tükröt mutat, apuról, anyuról, fiúról-lányról, testvérről, milyen érzelmek, szenvedélyek, gondolatok feszülnek velük szemben a másik félben. Vajon anyu csak azért üvölt, mert rosszat akar neked? Vagy ő is csak ember, esetleg boldogtalan, és egy korodbeli lány traumáit hordozza magában harmincöt éve?
A darab intenzív és közvetlen, mindennapi érzelmeket, indulatokat, gondolatokat hoz felszínre és pörget át a színen, fiatal színészek előadásában, az ifjabbak számára is ismerős gesztusokkal, nyelvezettel, eszköztárral.”

Sokolowski Dániel: Apa Anya Fiú Lány, artnews.hu
Az előadás Holger Schober engedélyével és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest közvetítésével jött létre.

www.latinovitsszinhaz.eu * www.facebook.com/budaorsilatinovitsszinhaz

14 éven felülieknek!


JEGYÁR: teljes árú 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS teljes árú jegy: https://tixa.hu/maszk

Diákigazolvánnyal csak személyesen lehet jegyet vásárolni a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával, korlátozott mennyiségben.

Készpénzes jegyvásárlásra szintén csak a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával lesz lehetőség, a szabad jegyek függvényében.
------------------------------------------------
KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!
------------------------------------------------
!!! Felhívjuk Nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében a program időtartama alatt az ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A NÉZŐTÉREN IS KÖTELEZŐ !!!
------------------------------------------------

A X. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programja.

Szereplők: Böröndi Bence, Chován Gábor, Nagy Katica m.v., Páder Petra
Dramaturg: Széplaki Nóra
Világítás: Sokorai Attila
A rendező munkatársa: Barnet Mónika
Rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006