Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

152 lépés Auschwitz felé - monodráma

Régi Zsinagóga 2020.10.17. 19:30

Rudolf Franz Ferdinand Höss az auschwitzi haláltábor parancsnoka. Hogy válhat náci tömeggyilkos egy ötgyermekes családapából? Sérti-e az áldozatok emlékét, hogy egy ilyen ember életútját mutassuk be másfél-két órán át?

Megpróbáljuk megérteni a megérthetetlent: hogy hogyan jöttek létre azok a bűnösök, akik irányításával megtörténhetett a történelem legmegbotránkoztatóbb tragédiája, a holokauszt - azért, hogy ne felejtsünk, hogy a történelem ne ismételje önmagát, hogy mindig feltegyük a kérdést: az az út, amin mi járunk, helyes-e?

„Nem törtem a fejemet azon, hogy helytelen-e a dolog. Szükségesnek látszott.”
Rudolf Höss


„Karácsony Gergely nemcsak Hösst, hanem életének fontos szereplőit is megidézi, így például a sötét árnyékként rátelepülő, rettegve szeretett apát. Különösen szép színészi pillanata, ahogy apából „áttűnik” gyerekké. Érdekes, hogy az anya szinte észrevétlen marad, éppen csak megemlítik. A másik, már sokkal hangsúlyosabb női szereplő Höss felesége, akit (bármennyire furcsán hangzik is) egy lapáttal és egy parókával jelenítenek meg. Mégsem dehumanizálják, sőt, pontosan jelzik kívülállását, Hösstől igencsak eltérő erkölcsi mércéjét. A lapát más jelentésben és más jelenetekben is fontos szerepet játszik: a monoton lapátolás megjelenik a fiatal Höss éhbérért végzett robotolását felidéző jelenetben és később, az auschwitzi részeknél is, felidézve a hírhedt „Arbeit macht frei” jelmondatot.”
Turbuly Lilla: Lépésről lépésre, kutszelistilus.hu


Karácsony Gergely és Nagy Márk mindketten Kaposváron végeztek: Karácsony Gergely idén tavasszal Cserhalmi György osztályában, Nagy Márk pedig két éve, Uray Péter tanítványaként.Nagy Márkkal már találkozhattak nézőink az Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése c. előadás rendezőjeként és szereplőjeként, amit kaposvári és budapesti színművészetisek hoztak együtt létre 2016-ban, valamint játszott 2017-ben a Kaposvári Egyetem negyedéveseinek Rómeó és Júlia-előadásában is.

Támogató: Jurányi Inkubátorház

www.facebook.com/152lepes

14 éven felülieknek!


JEGYÁR: teljes árú 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS teljes árú jegy: https://tixa.hu/maszk

Diákigazolvánnyal csak személyesen lehet jegyet vásárolni a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával, korlátozott mennyiségben.

Készpénzes jegyvásárlásra szintén csak a helyszínen, előadáskezdés előtt 1 órával lesz lehetőség, a szabad jegyek függvényében.
------------------------------------------------
KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!
------------------------------------------------
!!! Felhívjuk Nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében a program időtartama alatt az ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A NÉZŐTÉREN IS KÖTELEZŐ !!!
------------------------------------------------

A X. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programja.
Robert Merle Mesterségem a halál című regényének és Rudolf Höss emlékiratainak felhasználásával a szövegkönyvet írta: Nagy Márk és Karácsony Gergely

Előadó: Karácsony Gergely
Látványtervező: Virág Vivien
Világosító: Koltai Dániel
Produkciós menedzser: Czveiber Barbara
Rendező: Nagy Márk

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006