Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Pira / Bella - Élet.történetek.hu sorozat

Régi Zsinagóga 2018.05.30. 19:30

Lengyel Nagy Anna történetei színpadra alkalmazva

Két tévedés. Egy lány fiútestben születik és ezért megjárja a poklot. Egy született prosti – ahogy ő vall magáról - tanítónéni testben születik, de a mai magyar valóság közbeszól.

Az Élet.történetek.hu sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul.  Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit. „Negyven éve beszélgetek velük. „Civilek”, névtelenek, ismeretlenek. Közülünk valók. Negyven éve nem tudok hozzászokni ahhoz a sok csodához, groteszk fintorhoz, tragikumhoz és bölcsességhez, ami egy emberi sorsba belefér." Pelsőczy Réka vezetésével színész-rendező párosok állítják most elénk ezeket a különféle sorsokat, hétköznapi emberek egyéni, mégis különleges, mindannyiunkhoz szóló igaz történeteit.

Az előadás a Független Színművészetért Alapítvány és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

"Nagy szerepet kap az intimitás, a szexualitás és a nőiség, nőiesség szokatlan, vagy sokak számára ismeretlen árnyalatainak kibontása. Mindez rendkívül ízlésesen és visszafogottan, érzelmekre hatóan, finoman történik meg egy hajdan fiúnak született, majd magát huszonöt év alatt átoperáltató és teljesen átalakító hölgy és egy erotikus masszőrként dolgozó hajdani óvónéni történetén keresztül."
Szemerédi Fanni: Az önsajnálat nem fér bele, Revizor

"Monodrámáról van szó, egyedül állnak előttünk a színpadon, nincs más, akire támaszkodhatnának – ez talán a legnehezebb színészi feladat, de mindketten a helyzet magaslatán vannak, egy pillanatra sem unjuk meg ezt a kétszer negyven percet."
MakkZs: Mozsár Műhely – „az élet szép, a férfiak édesek”, Mezei néző

"Két monodrámásított hétköznapi sors, mely Zöldi Gergely dramaturgiai ténykedése során egyszerre élőbeszédszerűen anekdotázó, kitérőkkel teli, mégis feszesen pontos, a drámai építkezés ívét észrevétlenül is srófolni képes. Ajtók nyílnak, ajtók a lelkekre. Ajtók, amelyek maguk előtt marasztalnak. Szabó Máté finoman terelgető rendezése nyomán ezek az ajtók a másik ember csodájára – élettörténetük csodájára nyílnak."
Csatádi Gábor: Ajtók a lélekre, Pótszékfoglaló

"Borbély Alexandra egy szerelemre vágyó transznemű nőt, Ullmann Mónika pedig egy hivatásában látszólag örömét lelő szexmunkást és kétgyerekes édesanyát alakít az Élet.történetek.hu-monodrámákban. Mindketten hányatott sorsú, de a saját boldogságukért nagyon keményen megdolgozó nőket játszanak."
Csatlós Hanna: Nők, akiket szeret lenullázni Isten, NLCafé

"Szandra is és én is izgultunk kezdetben, hogy vajon mi lesz ebből. Aztán leráztam magamról amiatti félelmemet, hogy egyedül leszek és mindenki csak engem fog nézni és most már imádom a darabot."
„Én határozom meg, hogy milyen mélységekig zuhanok és magasságokig szárnyalok” – Tegdes Péter interjúja Ullmann Mónikával, Funzine

"Az a borzalmas ebben az egészben, hogy olyan, mintha a transznemű emberek a mínuszról indulnának az életben. Mikor mi megszületünk, a nulláról indulunk, de nekik keményen meg kell küzdeniük azért, hogy egyáltalán eljussanak a nulláig. Majd onnan kezdődik maga az igazi élet."
A családomban eddig fel sem merült, hogy valaki nőként karriert építhet – Interjú Borbély Alexandrával, Humen online
Előadja: Ullmann Mónika, Borbély Alexandra
Látvány: Juhász Nóra
Dramaturg: Zöldi Gergely
Az előadás rendezője: Szabó Máté
Művészeti vezető: Pelsőczy Réka
Producer: Orlai Tibor

Jegyár:2.500 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006