Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Nyíló combok erdein túl - Nagy Dániel Viktor estje

Régi Zsinagóga 2017.10.14. 19:30

Közreműködik: Győrei Zsolt irodalomtörténész

Az előadás Győrei Zsolt A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből született verses-zenés est, amiben a 16. századi magyar nyelvhasználatnak megfelelően csendülnek fel hol olvasva, hol énekelve, hol pedig verselve pimaszabb, erotikusabb, néhol szomorkás, de mindenféleképp mosolygásra okot adó írások.

Nagy Dániel Viktor Junior Príma-díjas színész, az MKB Bank Kiválóságok Klubjának mentoráltja. 2008-ban az Új Színház Stúdióját, majd 2013-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetemet végezte el. Játszott a Vígszínház, az Ódry Színpad, a Pécsi Nemzeti Színház, a Sanyi és Aranka Színház, a József Attila Színház és a Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkció előadásaiban, és látható volt a Brazilok című film főszerepében is.
Az idén két produkcióval járt Szegeden a Régi Zsinagógában: tavasszal a A fura című előadásban szerepelt, a THEALTER fesztiválon pedig a Leszámolás velem című monodrámában lépett színpadra.

Győrei Zsolt drámaíró, dramaturg, műfordító és egyetemi tanár. A JATE BTK-n magyar-német-komparatisztika szakon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudomány szakán végzett, 1998-tól az SzFE magyar-színháztörténet óraadó tanára, 2000–2003 között az elméleti tanszéken egyetemi tanársegéd, 2003 óta adjunktus, 2010-től egyetemi docens, 2009-től a Károli Gáspár Református Egyetem óraadója is.Az est létrejöttében Győrei Zsolt, Nagy Dániel Viktor és Wunderlich József dolgozott együtt.

www.facebook.com/nagydanielviktor

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.Jegyár: 1500 Ft, SZTE-s jegy/diák, oktató, egyetemi dolgozó: 1000 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006