Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Kosztolányi Dezső Színház-Nyári Mozi Színházi Közösség-Újvidéki Kultúrközpont: Simon Grabovac-Surányi Sándor: Furcsa hurok

Régi Zsinagóga 2017.05.30. 19:30

Kosztolányi Dezső Mások, Chris Cutler There must be something, Ernst Jandl My own song című művei, valamint Bernard Montaud, G.I. Gurdjieff és P.D. Ouspensky gondolatai alapján.

„Minden alkalommal, amikor jót mondasz és jót gondolsz magadról, békében vagy önmagaddal, és a világ összes békéjének ősi hordozója vagy. Minden béke, minden háború a világon a mellkasodban kezdődik."
(Bernard Montaud)

Az előadás improvizatív módon épült fel, nem egy előre megírt drámai szövegalapján, hanem a rendező és a színészek közös munkájaként. Fontos szerepet kap a mozgás, a test energiája által irányított mozdulatokat látunk a színpadon. Az előadás tavaly szerepelt a POSZT „Határtalan POSZT” programsorozatában.

„Szinte minden előadáson más a közönség. A színész máshogy reagál, máshogy reagál a közönség. Ezt veti vizsgálat alá ez a fiatal filozófus [az előadás vezéralakja], aki véletlenszerűen bekerül a színházba, mint technikai felelős. A színészek felelősségéről beszél. Arról, hogy mekkora felelősség a színésznek, hogy olyan elkötelezetten álljon a közönség előtt, ami teljesen őszintén, elfogadható állapotot tud létrehozni.”
(Döbrei Dénes)

www.kosztolanyi.org

A vendégjáték támogatója: Emberi Erőforrások Minisztériumaszereplők: Nagyabonyi Emese, Czumbil Orsolya, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor, Mikes Imre Elek, Varga Heni
zeneszerző: Milan Nenin
díszlet: Pesti Emma
fény: Boris Butorac
rendező: Döbrei Dénes

Jegyár:1.200 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006