Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Tudósok koncert

Régi Zsinagóga 2009.10.11. 19:30

A Tudósok a magyar underground és progresszív zene egyik legpatinásabb képviselője, amely a jazz, a drum’n’bass, a punk, az avantgárd, a performance és a költészet elemeit ötvözi egy összetéveszthetetlenül egyéni, jellegzetesen kelet-európai hanggá.
A basszusból harlemi álmok rügyeznek, a dobok a szibériai sámánok empirio-kriticizmusát idézik, a balkán szelei szaxofon- és trombitasikolyokat hoznak, a gépből pedig egy óriásszellem tolja előre a teljes masinát, hogy végül olyan szövegek pattoghassanak mindezek tetejében, amelyek a hazai köz pszichorodeójából fölözik le a mély kollektív tudatalatti magas vitamintartalmú sikolyait.

A nyolcvanas évek végén Újvidéken alakult formáció fennállása során több száz koncertet adott régiónk mellett New Yorktól Londonon, Párizson, Berlinen át Moszkváig és Szicíliáig, kortárs zenei fesztiváltól avantgárd jazzklubon át civil tüntetésekig és kiállítás-megnyitókig. Lemezeiket Magyarországon, Angliában, Oroszországban és Szlovéniában adták ki. Legújabb albumuk a Playground Records gondozásában jelent meg Dávid Ibolya titkos élete címmel. A címadó dalhoz készült klipet több tízezren töltötték le.

Felállás: drMáriás - ének, alt szaxofon, trombita, Endrei Dávid - basszusgitár, Jeli Gergely - dob, Párizs - elektronika

www.myspace.com/tudosok

A II. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivállal együttműködésben.

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006