Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Tünet Együttes: Olyan furcsa vagy ma / Lomtalanítás

Régi Zsinagóga 2009.10.06. 19:30

2 szóló egy estén

Tünet Együttes: Olyan furcsa vagy ma

tánc: Vadas Zsófia Tamara
zene: Kelner Krisztián
látvány: Kiégő Izzók
rendező: Szabó Réka
külön köszönet: Michaela Pein

Egy belevaló vizuális csapat, egy ferde-lelkű zajzenész és egy súlyproblémákkal küzdő táncos a következő kérdést feszegetik: hogyan lehetnénk önmagunk árnyékai?

„Az utóbbi évek jellemzően önironikus és a világ felé görbe tükröt tartó munkáinak méltó folytatása az Olyan furcsa vagy ma című majdnem-szóló.”
(szinhaz.hu)

Az egy táncosra és egy zajzenészre komponált duett meghívást kapott a Nu Táncfesztiválra Pozsonyba, bemutatásra került a budapesti Vasarely Múzeumban és a Szépművészeti Múzeumban.


Tünet Együttes: Lomtalanítás
szóló - mozgás- és lélektanulmány

koreográfia, tánc, rendezés: Szabó Réka
zene: DJ Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Studio
fény: Kovács Gerzson Péter
szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka
jelmez: Juristovszky Sosa

Tőlem ne gyertek el. Nem akarok kedves lenni. Nincs semmi a kezemben, hangzatos szavak, amivel idecsalogathatnálak. Csak egy nagy-nagy dolog van a szívemben: hogy kidobnék mindent, akkurátusan bebiztosított életem építőkockáit rendre. A szemétdomb bennünk van, hurcoljuk egyre fáradtabban, önnön életünk roncsainak szerencsétlen guberálói.

„…nemrég megszületett a magyar kortárs táncszínház első szinglibalettje. A koreográfus-előadó Szabó Réka megformálta figura sportos alakját a felesleges kilókkal küzdő Bridget Jones megirigyelné ugyan, de a két hölgy sorsa és belső tulajdonságai annyira hasonlóak, hogy a léleklomtalanításról tolmács nélkül is biztosan szót értenének egymással. Már csak azért is, mert Szabó Réka kitűnő (színpadi) műfordító: verbális nyelvet tud táncnyelvre fordítani, és táncnyelvet vissza, verbálisra.”
(Kutszegi Csaba, Magyar Hírlap)


A Tünet Együttes 2002 óta létező alkotói társulás, mai nevét 2006-ban kapta a társulatnál dramaturgként működő Peer Krisztiántól. A csapat művészeti vezetője, Szabó Réka matematikus, táncos, koreográfus, rendező 1995 óta van jelen alkotóként is a kortárs táncéletben. Munkáiban a pantomim és tánc elemeit vegyíti szavakkal és fűszerezi humorral. A színészekből és táncosokból álló társulatban minden művész alkotótárs, előadásaik erőteljesen építenek a szereplők személyiségére és kreativitására.
A társulat előadásaiban az utcai performanszoktól színházi terekbe készült „besorolhatatlan műfajú” előadásokig, a tiszta improvizációtól a real-time videótechnológiát alkalmazó koreográfiákig minden megtalálható, a hétköznapok társadalmi kérdéseit dolgozzák fel és vegyítik humorral: a tudatos fogyasztás, az útkeresés, az álmok és a tudomány világát.

Támogatók: L1 Független Táncművészek Társulása, NKA, NKÖM, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Marland Kft, szinhaz.hu, tancelet.hu
Médiatámogató: Fidelio Súgó

www.tunetegyuttes.hu

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006