Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Közép-Európa Táncszínház – Duda Éva: Az Ismeretlen

Régi Zsinagóga 2009.05.30. 19:30


táncszínház

Míg a friss Harangozó-díjas Duda Éva legutóbbi darabjában, az Arénában szikár, salétromos ösztönöket és vágyakat bogozott egy erőtől izzó dekadens világban kóborolva, addig Az Ismeretlen a földi léttől elrugaszkodottabb, idealizált, metafizikusabb hangon szól. Azt kémleli, hogy merre vezet az út kézzelfogható és láthatatlan találkozásaink után, hogyan engedhetjük el egymást, mit eresztünk, mit tartunk meg hátrahagyott metszéspontjainkból. Két szellem találkozása az eleve elrendelés, a sors, avagy a véletlen műve, vagy a vágy és a képzelet játéka? Van-e a túlvilág, ahol vigyázó szemekkel tekintenek ránk, vagy vándorló lelkekként utazunk tovább, vagy csupán a nagy semmi van? Az Ismeretlen állandó és visszatérő kérdéseink mögé tesz ugyan újabb kérdőjeleket, de mindeközben elrepít minket egy távoli, belső utazásra, ahol levedlik a jelen, a cselekvéskényszer, és feloldódnak a nemek közti ellentétek. Ahol a csend az úr, és ahol mi csak látogatók vagyunk.

A két utazó áthajol egymáson, keresetlen várótermi találkozásra adják fejüket. Nézd csak, éteri selyemfény simul a válaszfalhoz életem és a csodaföld között. Angyal vagy, lelkem, szélfútta klisé-tünemény.
Az Ismeretlen iszamos határmezsgyén motoz billegve, evilágból túlvilágba kanyargó magányt mutat, közben találkozást, tudást kutat, az ösvényt azzal szegélyezi. Galaktikus helykeresés földön-vízen-kőben, a tudhatatlan pofátlan, fuldokló feszegetése.

„...Mit kell valakinek elmondania ahhoz, hogy valami értelme vagy haszna legyen?
Az, ami velünk történt, vagy mindenkivel megtörtént vagy csak velünk, az egyik esetben nincsen benne semmi új, a másik esetben nem érthető. Csupán azért írom le azt, amit érzek, mert így csillapítom annak a lázát, hogy érzek. Annak, amit megvallok, nincsen jelentősége, mivel semminek sincsen jelentősége.
Tájképeket készítek abból, amit érzek. Az élmények vásári forgatagát készítem el...”
(Fernando Pessoa írásaiból)


www.cedt.hu
www.dudaeva.hu
előadók: Palcsó Nóra és Katonka Zoltán
zene: Kunert Péter, Alva Noto
jelmez: Andréa T. Haamer
fény: Fejes Ádám, Fogarasi Zoltán
konzultáns: Máriás Petra
koreográfus: Duda Éva

Jegyár:700 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006