Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

A Brecht – The Hardcore Machine fesztiválmeghívása

Az INFANT (International Festival of Alternative and New Theatre) 2008. június 25-e és július 3-a között kerül megrendezésre immár 14. alkalommal, versenyprogramját Nela Antonović rendező állította össze.A Brecht – The Hardcore Machine ősbemutatója 2007 áprilisában, Berlinben volt, ahol összesen 5 alkalommal láthatta az előadást a közönség. A Kosztolányi Dezső Színházban május 19-én láthatta először az előadást a szabadkai közönség, a Színház azóta 10 alkalommal tűzte műsorra a produkciót.. Szegeden a THEALTER fesztivál keretében volt látható először a produkció, Budapesten pedig a MU Színházban láthatták az érdeklődők.Az előadást legközelebb április 23-án lehet látni a Kosztolányi Dezső Színházban.Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka) - Urbán András Társulata:

Brecht – The Hardcore Machine

- retropolitikai revü – a fizikum színháza - Bertolt Brecht Buckow-i elégiái alapján

Szereplők: Mészáros Árpád, Mikes Imre Elek, Erdély Andrea, Béres Márta

Mozgás: Varga Heni

Zene: Mezei Szilárd

Látvány, díszlet és jelmez: Varga Tünde

Műszaki referens: Úri Attila

Rendező, dramaturg: Urbán András

Fotó: Molnár Edvárd


„Urbán András produkciója mintha Berlinben született volna, a brechti motívumok a színpadi diskurzusa a harmincas évek Wilhelm Reichjére utal. De mégsem ott született, hanem egy elfojtott, apokrif, fantazmagórikus, diabolikus vajdasági világban. Kiderül, hogy egy balkáni magyarnak van mit közölnie a világgal. De ahhoz balkáni magyarnak kell lenni – mindenestől. A pesti kozmetikum hiteltelenné teszi a nagyvilágban. Meggyőződésem, hogy ezzel kezdődik a mi nagy művész kalandunk, s nem a budapesti utánérzésekkel.”

(Végel László: Balkáni magyar)

„Minimális a díszlet, nem is kell. Az ember teste egyben a díszlet is, mi minden lehet az emberi test, metaforaként, élő hús-vérként, kirakatként, áruba bocsátott megvásárolhatóként, remegő félelemként, önmagát túlhaladó menekülőként, a már emlegetett görcsbe rándult szilárd lélekként, gépként, közösülő állatként.

Mi is a test, ha éppen nem történik semmi, ha nincs kitéve külső hatásoknak, sokknak és a külső hatásokként keletkező belső alakulásoknak, amelyek aztán mind-mind visszavágynak a külső térbe, kiszabadulni vágynak a testből, a test ilyenkor csak egy felület. De mit kezdhet az ember ezzel a felülettel, ha meg van kötve a lélek, és csak rángatódzik.”

(Sirbik Attila: Mi minden a test, Symposion-line, 2007. 07. 28.)

Az előadás A beszélgetés – színházi trilógia részeként, a Bipolar német-magyar kulturális együttműködések keretében jött létre, az NKA támogatásával.

Koprodukciós partnerek: MASZK Egyesület (Szeged), ACUD Theater (Berlin)

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006