Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

THEALTER30(+1) tanulmánykötet

2021. július 29-én és 30-án a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán Jászay Tamás szervezésében sikeresen zajlott le a THEALTER30(+1) színháztudományi konferencia, amely számot kívánt vetni THEALTER fesztiválunk elmúlt három évtizedével. A THEALTER legfontosabb céljait – a műfaji, esztétikai, stiláris sokszínűséget, a nemzetköziséget, illetve a generációk közti párbeszédet – a konferencia programja is tükrözte. A tudományos rendezvényeken megszokott tematikus szekciók helyett az egyes egységek a futás terminológiájából kölcsönözték játékos elnevezésüket: a Sprint szekcióban egyetemi hallgatók és doktoranduszok, a Síkfutásban tapasztalt kutatók, a Gátfutásban színházi alkotók számoltak be kutatásaikról és tapasztalataikról. A konferenciát nagyszabású kerekasztal-beszélgetés zárta: a Független maraton keretében Fuchs Lívia, Imre Zoltán és Nánay István beszélgettek a hazai függetlenek elmúlt bő száz évéről.

Egy évvel később, a 2022-es THEALTER-en elektronikus könyv formátumban adtuk közre a konferencia szerkesztett anyagát, mely szándékaink szerint nem csak a THEALTER, hanem általában a független színházi szféra iránt érdeklődők számára is hiánypótló kötetté válik. A könyv letölthető az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék oldaláról, illetve lapozható formátumban elolvasható fesztiválunk issuu-oldalán, emellett a nyári kötetbemutatón készült hangfelvétel is meghallgatható itt.

A konferencia megrendezését és a kötet megjelenését támogatta: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, MASZK Egyesület (Szeged), Szegedért Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bánffi Szóda Kft.

Híradónk a 2021-es konferenciáról:


 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006