Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Elindult a FESZ Segélyalap

Április 1-jén indult a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) Segélyalapja, amely rendkívüli jövedelempótló gyorssegélyt nyújt színházi és táncművészeti alkotók, színházi művészeti, műszaki és adminisztratív dolgozók részére.

A hatályos rendelkezések szerint március 12-től nem játszanak a színházak, így az előadóművészek mellett a háttérben dolgozók is bevétel nélkül maradnak. Ezért hozta létre a FESZ a Segélyalapot, mellyel alkotóművészek és a színházi háttérmunkások, művészeti és műszaki dolgozók részére gyűjt forrást és átmeneti támogatást nyújt rászorulók részére.
A veszélyhelyzet miatt kiesett bevételek pótlása csak állami segítséggel lehetséges, és a helyzet sürgős intézkedéseket kíván döntéshozói szinten. Az érintett dolgozók helyzete miatt azonban a FESZ erre nem várhatott, ezért indította el a Segélyalapot. Céljuk, hogy a sürgősségi segélynek köszönhetően az érintettek átvészeljék azt az időszakot, amíg átmeneti munkát tudnak vállalni a kiesett bevételek pótlására és a színházi kényszerszünet alatt ne hagyják el végleg a pályát.

Az Örkény Színház januári adományát lakossági adományokkal kiegészítve a FESZ a Segélyalapot 6.000.000 Ft-os keretösszeggel indítja. A támogatás mértéke függ a befolyó adományok összegétől és az igénylők számától is, így a FESZ a Segélyalap bővítéséhez továbbra is várja a nézők és művészeteket kedvelő lakosság adományait az előadó-művészeti területen dolgozókat támogató adjukossze.hu kampányában.


A FESZ a támogatási elveinek meghatározására és a döntések előkészítésére létrehozott egy hét főből álló kuratóriumot az érintett színházi szakmák képviselőiből - ebben Martinkovics Katalin, Egyesületünk alelnöke és gazdasági vezetője is helyet kapott.

A kuratórium tagjai:
Gáspár Anna producer, menedzser, a Manna Produkció vezetője
Horgas Péter látványtervező
Imely Zoltán kulturális menedzser, hangmérnök, a FESZ társelnöke
Martinkovics Katalin menedzser, a szegedi MASZK Egyesület alelnöke, a THEALTER Fesztivál szervezője
Rácz Anikó menedzser, a SÍN Művészeti Központ munkatársa
Szántó Péter szcenikus, színpadmester
Szokolai Brigitta dramaturg, a Színházi Dramaturgok Céhe társelnöke

Az igénylések benyújtásának határideje: 2020. április 5. éjfél, a www.feszsegelyalap.org oldalon, ahol részletes ismertető található a Segélyalap működéséről.

2020. április 3-án 10 órától a Segélyalap titkára interaktív online tájékoztatót tart az igénylőknek, melyre Facebook-eseményen lehet regisztrálni.
Bővebben a FESZ Segélyalapjának indulásáról itt lehet olvasni.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006