Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Helyzetjelentés

Május közepén több, meghatározó jelentőségű idei pályázatunk eredménye is kiderült. Ezek a számok különösen fontosak most, hogy nincs már kulturális TAO, ami számunkra is jelentős bevétel volt az elmúlt években. A mérleg nem túl rózsás:

Működési támogatás 2019. március-2020. február: 21,5M Ft megítélve (tavaly ebből a forrásból: 22M Ft), szerződéskötés-utalás várható ideje: nincs információ

NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma a 29. THEALTER fesztiválra: 5 840e Ft megítélve (tavaly ebből a forrásból: 6M Ft), szerződéskötés-utalás várható ideje: nincs információ

És megkaptuk az értesítést „az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó egyedi igénybejelentésünk” kapcsán is, azaz a beszántott kulturális TAO-támogatás pótlására vonatkozó pályázat eredményét. A kért támogatás 7 291 874 Ft volt, ennyi TAO-ra lettünk volna jogosultak a tavalyi jegybevételeink alapján. Az eredmény:
„Értesítem, hogy a MASZK Magyaroszági (sic!) Alternatív Színházi Központ Egyesületet az előadó-művészeti többlettámogatás keretében, az EMT-SZM-BEF-19-0017 pályázati kódszámon benyújtott kérelmük alapján Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere – a forrás rendelkezésre állása esetén – összesen 5.300.000 forint, azaz ötmillió-háromszázezer forint többlettámogatásban kívánja részesíteni. Tájékoztatom továbbá, hogy a folyósítására a támogatói okirat kiadását követően, az okiratban meghatározott időpontban és feltételek szerint kerül sor. Jelen levél nem minősül pénzügyi kötelezettségvállalásnak és nem támogatói okirat.
Ez az összeg egyébként az elmúlt 3 év TAO-bevételeinek az átlaga. Ha megkapjuk, mi akkor sem jártunk jobban… És ahogy látszik, nem csupán egy kiszámítható saját bevételt vesztettünk idén, az egyéb pályázati forrásokból is kevesebbre érdemesíttettünk.

Öröm az ürömben, hogy Szeged város Önkormányzata továbbra is stabil támogatónk, és az év végén megújított közszolgálati szerződés alapján idén 1M Ft-tal több támogatáshoz jutunk, mint tavaly.
A mérleg azonban még így is negatív sajnos.

Aminek viszont nagyon örülünk: idén közel 40%-kal többen voltatok már velünk az előadásainkon, mint a tavalyi év azonos szakaszában. Nagyon köszönjük a támogatást, a fokozódó helyzet ellenére igyekszünk továbbra is remek előadásokkal megtartani a bizalmat.
Várunk Benneteket!
Fotó: thealterphoto2018


 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006