Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Versíró pályázat

Tarján felett Napos az ég
versíró pályázat


Megálló - Tarján felett az ég közösségi házunk versíró pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy Szegeden-Tarjánban és környékén élő versíróknak lehetőséget teremtsünk arra, hogy alkotásaikat megmutathassák másoknak is.
Egy olyan értékrend mentén szeretnénk elindulni, mely a szépirodalom forrását, vagyis az ihletet úgy önti formába, hogy az mindenkinek a javára válhasson. Ezt a kiáradást ezúttal a mindannyiunkat körülölelő, felejthetetlen pillanatok megelevenítésére hívjuk segítségül.
Szívmelengető, mosolyfakasztó, örömdús történeteket várunk tehát, melyek kiszínezték számotokra a korábban szürkének hitt hétköznapokat.

o    Valóságos csoda történt Veled?
o    Szeged szíve szépírásra szólított?

Ha a válasz IGEN, akkor nagy szeretettel várjuk verseidet, egyéb műfaji megkötés nélkül. Nem baj, ha nem vagy szegedi, a kiírás mindenki számára nyitott.

Kritériumok:
•    Ítélkezéstől, obszcén megnyilvánulásoktól, politikától mentesek legyenek a beküldött anyagok.
•    A vers kizárólag saját szellemi termék lehet. A pályázatból automatikusan kizárásra kerülnek azok az írások, melyek nem a beküldő alkotásai.
•    Egy szerző maximum 5 verssel nevezhet. A maximális terjedelem versenként: 2000 karakter szóközökkel együtt. Fontos, hogy egy A4-es oldalon elférjen (hasábra bontás is alkalmazható).
•    Formai szempontból: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, szimpla sorköz - versszakon belül, versszakok előtt 12 pt térköz (a versszakok enterrel is elkülöníthetőek). A cím legyen félkövérrel kiemelve. Word dokumentumban várjuk a pályamunkákat.
•    A pályázathoz külön csatolmányként vagy a pályázati dokumentum első oldalán fel kell tüntetni a Pályázó teljes nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét. Ezeket az információkat a személyes adatok védelméről szóló 2011.évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően kezeljük.

Bírálat menete:
- Egy 3 fős Bíráló Bizottság egymástól függetlenül, pontozással fogja sorba rendezni a beérkezett alkotásokat, a következő szempontrendszer alapján:
-- Az alkotás megfelel-e a pályázati kritériumoknak?
-- Milyen szépirodalmi eszközrendszert használ a Pályázó (pl. ragrímek helyett teljes rímek, műfajhű-e az alkotás, valóban pozitív tartalmat közöl-e, stb.)

Díjazás:
A pályázat nyertesei lehetőséget kapnak arra, hogy 2017. május elején alkotásaik a Megálló verskiállításán szerepelhessenek. A pontos időpontról az alkotókat a pályázat határideje után legkésőbb két héttel elektronikus üzenetben értesítjük.

Határidő: 2017.04.16.

Beküldési adatok:
E-mail: tarjanfelettazeg@gmail.com
Tárgy mező: Verspályázat
A pályamunkákat csatolmányként várjuk.
Ha felmerül bármiféle kérdés a pályázattal kapcsolatban, akkor e-mail címünkön, Facebook-oldalunkon és telefonos elérhetőségeinken is érdeklődhetnek.
Ihletben, inspirációban, kreativitásban gazdag alkotási időszakot kívánunk!
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006