Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Nagy sikerű bemutatóval és a Színikritikusok Díjával indult az évadunk

Egyesületünk az elmúlt fél évtizedben elkötelezetten dolgozik azon, hogy a pályakezdő, hazai és határon túli fiatal alkotókat támogassa terveik megvalósításában, hogy lehetőséget biztosítson számunkra neves mesterekkel és az egymással való találkozásra, együttműködésre, valamint a szegedi közönségnek való bemutatkozásra.
Ezen az úton fontos mérföldkövet jelent a szeptember 20-án bemutatott Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című produkció, amely mind a szegedi közönség, mind a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatos hallgatói körében zajos sikert aratott. Fontos kiemelni, hogy bár a budapesti és a kaposvári színművész hallgatóknak az egyetemi évek alatt kevés lehetősége nyílik egymást megismerni, illetve együtt dolgozni - pedig a diákok figyelemmel kísérik egymás munkáját -, ezt a fiatal színészgárdát a két egyetem párhuzamos évfolyamának diákjai alkotják: a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének negyedéves hallgatói közül Horváth Julianna, Varga Bori, Mészáros Martin és Nagy Márk, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem szintén negyedéves színművész osztályából Mészöly Anna és Martinkovics Máté, akik egyenként is és csapatként is kiváló munkát végeztek az előadást rendezőként is jegyző Nagy Márk irányításával.
Ugyancsak büszkeségre ad okot, hogy a tavalyi THEALTER fesztiválon nagy sikerrel bemutatott KOHLHAAS című előadás nyerte a Színikritikusok Díját a legjobb független színházi előadás kategóriában. A Füge Egyesület III. TITÁNium tehetségkutató platformja keretében létrejött előadás rendezője a legígéretesebb pályakezdő díjára jelölt Hegymegi Máté, koprodukciós partnerként pedig a MASZK Egyesület mellett a Zsámbéki Színházi Bázis és a Szkéné Színház állt támogatóként az alkotógárda mellé.
A díjátadó gálán a legjobb női főszereplő díját Tenki Réka kapta az Egyasszony című produkcióban nyújtott alakításáért – ezt az előadást két alkalommal láthatta a szegedi közönség a MASZK Tavaszi Kollekció programsorozatunk nyitányaként. A legjobb női mellékszereplő díját elnyerő Csombor Teréz a kecskeméti Katona József Színház Macska a forró bádogtetőn című előadásában a THEALTER fesztivál közönségét is elbűvölte a szegedi Kisszínházban. A fesztivál záró előadása pedig a különdíjjal elismert Sóvirág című előadás volt – a Tünet Együttes produkciója Szabó Réka rendezésében lopta be magát a szegedi közönség szívébe. Az idei fesztivál díszvendége, Zsótér Sándor a legjobb rendezés díját nyerte el a Galilei élete című előadásért a színikritikusoktól.

Örömteli, hogy Egyesületünk befogadó programja, a Régi Zsinagógában lebonyolított vendégjátékok, és az idén 26. alkalommal megrendezett THEALTER fesztivál keretében a szegediek a hazai színházi élet sok fontos, a kritikusok által is elismert alkotójával és előadásával találkozhatnak évről-évre – közöttük egyre több tehetséges fiatal alkotóval.

Fotók: Révész Róbert
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006