Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Színészi jelenlét tréning

Színészi jelenlét tréning kezdőknek és haladóknak
az Amargant Színházi Műhely és a Megálló Közösségi Ház szervezésében
A tréninget tartja: Ilyés Lénárd

Időpont: április 19.-20.-21., 19.00-22.00 óra
Helyszín: Megálló Közösségi Ház, 6723 Szeged, Budapesti körút 23.

Ez a 3 napos színészmesterség tréning a koncentráltabb jelenlétet célozza meg. Ahhoz, hogy színészként otthonosabban érezd magad egy színházi előadásban, egy improvizációban vagy egy filmben, egyszerűen nagyobb tudatosságra van szükséged.

Mindenhez kell egy térkép. Az itt felsorolt alkotóelemek tudatosítása és az általuk diktált szabályok jelzőtáblaként szolgálhatnak a tudatos színészi jelenléthez vezető úton:
Test, Hang, Csoport, Tér, Idő, Dramaturgia → Jelenlét

A kurzuson tehát e kulcsszavakra építve dolgozunk. A mozgásos, fizikai színházi alapoktól a különféle könnyed improvizációkon keresztül az etűdgyakorlatok felé haladva egyre többször tapasztalod majd, hogy amit a színpadon cselekszel, az nem a félelmeid, bizonytalanságaid véletlenszerű következménye, hanem a részletekre odafigyelő, egyre tudatosabb színészi munka. A munka során lesznek mozgásos elemek, úgyhogy hozz játszós ruhát!

A tréning úgy lett kitalálva, hogy izgalmas legyen egy teljesen kezdő, színpadot még alig látott színész számára és annak is, aki már évek óta színészként dolgozik, de ki szeretne próbálni valami újat. Ebben a tréningben az emberek közti szakmai különbség nem hátrány, inkább egy izgalmas közösségi élmény, ahogy a csoportdinamikai feladatok egy koncentrált csapattá gyúrják a résztvevőket.

A 3 alkalom erősíti egymást, tehát jól jársz, ha mind a 3-ra eljössz, de nem alapkövetelmény. Ha valamelyik óra időpontja véletlenül nem megfelelő, akkor is sokat tudsz tanulni.

A tréning minimum létszáma 6 fő.
Korhatár: 15 éves kortól 100 éves korig.
A tréning díja naponta 1500 Ft, mindhárom napra 4000 Ft.
A tréningre előzetesen, 1000 Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni Újhelyi Andreánál, a Megálló közösségszervezőjénél: +36 30/720-0279
Jelentkezési határidő: április 18.Fotó: Fekete Attila

Ilyés Lénárd
2006-ban végzett az SZTE BTK magyar tanár szakán, illetve a Szegedi Nemzeti Színház stúdiójában. Azóta szabadúszó színészként és trénerként dolgozik, játszott pár kőszínházban (pl. Budaörsi Játékszín, Karinthy Színház, Szegedi Nemzeti Színház), jó néhány független színházban (pl. Teatr Novogo Fronta Prága, Andaxínház, GoBe Dance Company, Utca-Szak, Radikális Szabadidő Színház, Ködszurkálók), és saját, stúdiószínházi produkciókra épülő produkciós műhelyét, az Amargant Színházi Műhelyt vezeti. Rendszeres intenzív tréningeket tart Hódmezővásárhelyen és több alkalmi intenzív tréninget tartott a Debreceni Egyetemi Színházban, Budapesten és Zalamerenyén.

A tréningek anyagát főleg a következő alkotókkal végzett közös munkák inspirálták: Formanek Csaba (Radikális Szabadidő Színház); Csetneki Gábor (Szárnyak Színháza); Oleg Zsukovszkij (La Puskin Theater); Kocsis László Szúnyog (Mozgásimprovizációs Műhely); Quinn Bauriedel (Bohóc workshop); Grotowski Institute (Intenzív workshop); Butoh műhelyek (Akira Kasai, Yumiko Yoshioka,Ko Murobushi).

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006