Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Jön Az Őrült Nők Ketrece!

Szegeden ünnepli 75. előadását Az Őrült Nők Ketrece!

Szeptember 6-án, vasárnap két alkalommal is láthatja a szegedi közönség Jerry Herman és Harvey Fierstein legendás musicalje, Az Őrült Nők Ketrece magyar változatát. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Alföldi Róbert rendezte produkciójának főszerepeit Stohl András és Hevér Gábor alakítják.

A Szegedi Nemzeti Színházban vendégeskedő produkció másodszor kerül vidéki helyszínen színre: idén júniusban a pécsi Kodály Központban volt vendégjátékon az előadás, amely ott is hatalmas sikert aratott. Ezúttal a csongrádi megyeszékhelyen kerül színre Az Őrült Nők Ketrece, sőt itt tartják a 75. előadást. A vendégjáték házigazdája Egyesületünk, amely a THEALTER fesztivál keretében Szegedre hívta a Kultúrbrigád más előadásait is: 2013-ban Martin McDonagh: Vaknyugat (rendező: Gothár Péter), 2015-ben pedig a Merénylet (rendező: Gergye Krisztián) és Antony Jay–Jonathan Lynn: Igenis, miniszterelnök úr! (rendező: Znamenák István) című darabokat – az utóbbi a Vaknyugat sikerét megismételve elnyerte a 25. THEALTER közönségdíját.

A közismert történet főszereplői egy melegmulatót működtető pár, Albin és Georges. Georges egy korábbi, utóbb tévedésnek bizonyuló kapcsolatából született fia azzal a hírrel tér haza, hogy meg akar nősülni, ám barátnője szülei egészen más nézeteket vallanak az erkölcsről, mint a fiú környezete. „Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.” – áll az előadás színlapján.„Normális országban Az Őrült Nők Ketrece jópofa linkóci bohózat; itt és most demonstráció” – írta egyik utolsó cikkében a nemrég elhunyt kitűnő színikritikus, Koltai Tamás. Az alkotók úgy gondolják: ma Magyarországon talán fontosabb a darab üzenete, mint bármikor máskor. Jellemző a közönségérdeklődésre, hogy a bemutató tavaly júliusban volt, idén szeptemberben pedig már a hetvenötödik előadást ünneplik. A produkciót Budapesten játszották hétköznap délután és szilveszter éjszaka is, mindannyiszor teltházzal. Az sem véletlen, hogy a produkció szívesen utazik Szegedre, hiszen az alkotók közül sokan kötődnek ehhez a környékhez: Alföldi Róbert Szentesen járt középiskolába, Hevér Gábor (Georges) Szegeden, Fehér Balázs Benő (Jean-Michel) Hódmezővásárhelyen született. Rajtuk kívül színpadra lép Stohl András, Józan László, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, Fehér Tibor és Csobot Adél, valamint a mulató tánckara, a Madárkák (koreográfus: Gergye Krisztián). A Ketrec ötfős zenekarát ezen a napon Csengery Dániel dirigálja.

Az Őrült Nők Ketrece szegedi vendégjátékára, amelyet csak 15 éven felüli nézőknek ajánlunk, szeptember 6-án, vasárnap délután 3 és este fél 8 órai kezdettel kerül sor. A produkció 3 óra 20 perc időtartamú, egy szünettel. Jegyek augusztus 10-től válthatók a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában (6720 Szeged, Stefánia 6.), valamint a szegedinemzeti.jegy.hu címen.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006