Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

A Sex, drugs, gods & rock 'n' roll újabb sikere

Az Aradi Kamaraszínház és Harsányi Attila a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadással díszmeghívottként szerepel a romániai Bákóban megrendezésre kerülő Gala Star Nemzetközi Monodráma Fesztiválon április 24. és 28. között.

Az idén tizedik alkalommal megrendezett jubileumi fesztivál programjába az elmúlt tíz év nyertes előadásainak szereplőit hívták vissza egy-egy új produkcióval. 2013-ban a Rudolf Hess tízparancsolata című előadás - Harsányi Attila főszereplésével, Tapasztó Ernő rendezésében - a Fesztivál Nagydíja mellett a Ştefan Iordache-közönségdíjat és a fesztivált szervező Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a színészekért díjat is megkapta. A Hesst alakító Harsányi Attila nevével a hagyományoknak megfelelően márványcsillagot helyeztek el a színház előtti járdán.
A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy az Aradi Kamaraszínház, a szegedi MASZK Egyesület és a budapesti Bakelit Multi Art Center koprodukciójába készült, bemutatója a 2014-es szegedi THEALTER fesztivál nyitónapján volt. Az ősszel Harsányi Attila az előadásban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi alakítás díját a romániai Pitesti-en megrendezett Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon, ahol Tapasztó Ernőt a legjobb rendezésre jelölték; idén márciusban pedig a tatabányai MOST FESZT-en, azaz a Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon megkapta a Legjobb monodráma díját és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját mint a legjobbnak ítélt produkció.
A szegedi MASZK Egyesület 2008 óta működik együtt az Aradi Kamaraszínházzal és több olyan koprodukciós előadást hoztak létre az elmúlt években, amelyek komoly szakmai sikert arattak magyarországi és romániai színházi fesztiválokon. 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006