Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Közösségi kertünk díja

Megálló közösségi házunk közösségi kertje I. helyezett lett a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyében, a közösségi szervezetek, csoportok kategóriájában. Az első szegedi közösségi kert júniusban indult a Budapesti körúti Megálló - Tarján felett az ég közösségi ház udvarában, jelenleg 11 család gondoz itt kiskertet, az érdeklődés azonban folyamatos, sokan csatlakoznának szívesen a kezdeményezéshez.A kerttulajdonosok között minden korosztály képviselteti magát, a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt gondozzák növényeiket a gyerekek, unokák. Főleg zöldségeket, konyhanövényeket termesztenek, a nyár végi betakarítás időszakában nagy kosarakkal térhettek haza. A parcellák környezetét is szépen kialakították a nyár folyamán: kerti kiülőket, tűzrakó helyet csináltak, a kiskerteket szélforgóval, kis lámpásokkal díszítették, vagy épp madárijesztővel szerelték fel. A kertet meglátogatták már óvodások is a közeli Építő utcai óvodából, akik játékosan ismerkedhettek meg a kertészkedés alapjaival, a különböző zöldségekkel és fűszernövényekkel.
Az eltelt hónapok és az új jelentkezők száma bebizonyította: a közösségi kert lehetőséget nyújt arra, hogy a családok, háztartások megtermeljenek a maguk számára többféle zöldségfélét, e mellett nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget és közösségi élményt is jelent a Szegeden úttörő szerepet vállaló városi kertészeknek, akik bíznak a folytatásban.
A Megálló - Tarján felett az ég közösségi házat a MASZK Egyesület működteti, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Megálló - Tarján felett az ég közösségi ház programjai, elérhetősége:
www.maszk.hu/megallo/
www.facebook.com/megallo.tarjanfelettazeg

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006