Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Lezárult a Játszani is engedd projekt

Színházi előadásokkal és drámapedagógiai foglalkozással fejeződött be novemberben a "Játszani is engedd" című, a szegedi szegregátumban a kulturális esélyegyenlőség javítását célul kitűző projektünk.

A projekt a cigány közösség, elsősorban a gyermekek élethelyzetének javítását, a kulturális javakhoz való hozzáférését, a közösségi aktivitás növelését, hosszabb távon a többségi társadalom és a cigány közösség együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul. A program első szakasza a nyári THEALTER fesztivál keretében valósult meg a szegedi Roma Tanodában: a Karaván Művészeti Alapítvány Banyamesék című színházi előadásával indult, majd többnapos közös munka következett, amelynek során az Alapítvány szakemberei és a gyerekek közösen választottak ki egy mesét, amelyet a munka végeztével bemutattak. Az együttműködés ősszel folytatódott, szeptemberben és októberben újfent szakemberek tartottak kreatív drámapedagógiai foglalkozásokat a gyerekeknek.
A projekt zárásaként újra látható volt a Banyamesék a Roma Tanodában, amit drámapedagógiai foglalkozás követett, november 11-én pedig egy különleges, élőzenével kísért interaktív színházi előadás, A show folytatódik vendégszerepelt a Régi Zsinagógában.

Híradóink:
A projekt együttműködő partnerei a Karaván Művészeti Alapítvány és a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, fő támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap. 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006