Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Őszi kollekció!

A nyitóestén, szeptember 11-én este fél nyolctól a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület Ady/Petőfi című produkciójára várjuk az érdeklődőket. Az előadás a Sorvezető beavató színházi nevelési program keretében valósul meg, de nem csak a fiatalokat célozza, hiszen ahogy Scherer Péter rendező fogalmazott: „Az Ady/Petőfiben többféle szemszögből közelítjük meg a költőket: egy asztrológus, székely bácsi, kisgyerek szemével… Az előadásunk arra való, hogy egy órán keresztül forogjon a költők neve, jól szórakozzanak rajta a nézők, és a fiatalok is olyan impulzusokat, információkat kapjanak, amiket esetleg nem tudtak róluk. A legjobb dolog, ami történhet, hogy hazamennek, és beleolvasnak a művekbe.” A két legendás költőt és az előadás számtalan további szereplőjét Kovács Krisztián és Katona László személyesíti meg. A bemutatót követő beszélgetés moderátora a Petri-díjas, „szemtelen és tehetséges” költő, Bodnár Péter lesz.

Ugyancsak a Sorvezető keretében mutatjuk be szeptember 16-án a Mándy Ildikó Társulat Shakespeare-tetralógiájának legújabb részét. A gyulai Shakespeare-fesztiválon is nagy sikerrel játszott Shakespeare szonettek című előadásban az emberi élet valamennyi fontos történését és érzését, a fiatalság, a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépségét és gyötrelmét megjelenítő szöveg mellett a vizualitás és a kiváló, Szegeden is jól ismert színésznő, Szalontay Tünde színészi játéka dominál.

Tavasszal nagy sikerrel mutattuk be Parti Nagy Lajos és Dés László estjét. Szeptember 25-én ismét egy író, Keresztury Tibor és egy zenész, Víg Mihály lép fel a Régi Zsinagóga színpadán. A Víg végnapok - Világvége két hangra és gitárra című vidám nekikeseredést Novák Eszter állította színpadra, az est keretében Keresztury Tibor A készlet erejéig című könyvének tárcanovellái és Víg Mihály legendás szerzeményei (Balaton, Trabant, Cigánydalok), valamint korabeli slágerek, sanzonok hangzanak el, Szilágyi Lenke szociofotóival a háttérben.

Szeptember 28-án egy nemzetközi koprodukcióban készült előadással tér vissza Szegedre a Közép-Európa Táncszínház. A Monocrossing koreográfusa Zsivko Zseljazkov színész, táncos, koreográfus, a szófiai Derida Dance Company és Bulgária egyik első kortárs tánc centruma, a Derida Dance Center társalapítója és művészeti vezetője. Az előadás táncosa Hargitai Mariann, aki 2012-ben elnyerte az Évad Legjobb Női Táncosa díjat.

A szeptemberi programok sorozatát egy különleges táncelőadás zárja. Szeptember 30-án a Hodworks legújabb, Pirkad című, 18 éven felüli nézőknek ajánlott alkotásában a meztelen test játssza a főszerepet, így a társulat „produkciója az előadó és a néző aspektusából egyaránt az utóbbi évek legkihívóbb és legmerészebb próbatétele. A kortárs interpretáción belül sem szokványos előadás”.

Részletes programismertetők plusz jegyárak az egyes előadásoknál itt, jegyrendelés pedig továbbra is a maszk@maszk.hu címen.

Mindenkit várunk szeretettel!
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006