Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

THEALTER TEA FOR TWO - két mozgástréning a THEALTER fesztiválon

Két csoportban, két kiváló koreográfussal dolgoznak a kurzusra jelentkezők, akiktől nem professzionális előképzettséget, hanem csak kíváncsiságot és odaadást várunk – hogy aztán 2 etűdben a közönséggel együtt pillanthassunk bele a közös munka eredményébe a fesztivál végén.HORVÁTH CSABA:
„A THEALTER Fesztivál keretében tartott workshopon egyrészt azt a kérdést járom körül, hogy hogyan fejleszthetők a mozgáson keresztül az előadói és alkotói készségek. A gyakorlatok egy része a magyar néptáncból merít, melyen keresztül szemléltetem, hogy az autentikus néptánc elemei hogyan válhatnak kortárs mozgásformák alapjává.
Másrészt ízelítőt adok a Forte Társulat néhány tagja segítségével a fizikai színház néhány jellemző eleméből. Megkíséreljük bemutatni, milyen plusz jelentésréteggel ruházhatja fel a színházat a test előtérbe helyezése és a fizikalitás.”

JURONICS TAMÁS:
„Számomra a műhelymunka célja azt kideríteni, hogy egy olyan csapattal, akivel nem összeszokott napi kapcsolatban vagyok, hogyan sikerül egy adott témát mozgásban megfogalmazni. A mozdulatrendszer, mellyel dolgozom, hogyan formálódik a más tréninghez szokott táncosok testén. Ugyanakkor az ő tematikus improvizációikat hogyan tudom beépíteni úgy a koreográfiába, hogy szerves egységet képezzen a saját mozgásanyagommal. Érdekes feladat továbbá egy adott zenét koreográfiai munka szempontjából értelmezni, boncolgatni, felhasználni.”

Tréning-időpontok: 2013. július 21-26. (vasárnap-péntek), 9-13 óra között, csoportonként 2 órában
Záró workshop bemutató: 2013. július 26., 17.00
Helyszín: Kamaraszínház balett-terme

A részvétel ingyenes, továbbá semmilyen előzetes képzettséget vagy rákészülést nem igényel.

Jelentkezni lehet: előzetesen a maszk@maszk.hu e-mail címen július 14-ig.
Maximális létszám: 12 fő/kurzus!

Jelentkezni egyik vagy másik tréningre lehet, mindkettőre nem - így kérjük, tüntessétek fel, kinek a tréningjére jelentkeztek.
Amennyiben a kurzusok a jelentkezési határidő előtt betelnek, a jelentkezést lezárjuk.


A MASZK Egyesület húsz éve van jelen, tölt be vezető szerepet Szeged kortárs színházi életében.
Egyesületünk 20 éve működteti a sokáig egyetlen befogadó profilú vidéki intézményt a szegedi Régi Zsinagógában, ahol 1992 óta látunk vendégül színházi, táncszínházi produkciókat itthonról és külföldről, rendezünk filmes, képzőművészeti, zenei és irodalmi programokat.
Az Alterra Kortárs Előadóművészeti Központ, azaz a Régi Zsinagóga a fő helyszíne az idén 23. alkalommal megrendezett, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválunknak is.
Az évek során működési körünk is egyre komplexebb lett: az elmúlt két évtizedben több alkalommal is teret adtunk színész- és táncos kurzusoknak, workshopoknak
.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006