Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Siker Szkopjéban

Urbán András nagy sikerű, az idei INFANT fődíját elnyerő előadása, a Turbo Paradiso nyitotta meg szeptember 21-én a MOT Nemzetközi Színházi Fesztivált Szkopjéban.  "A megnyitón Elizabeta Kancseszka-Milevszka, Macedónia kultuszminisztere, valamint Koce Trajanovszki, Szkopje polgármestere üdvözölte a közönséget s méltatta a nagy múltú fesztivált. ... Dejan Projkovszki, a fesztivál válogatója elmondta, jobban nem is indulhatott volna az idei, 36. MOT. A közönség állva tapsolt. Nevetett és komoly volt felváltva. Látszott, elégedettek a nyitánnyal."

A Kosztolányi színészeire azonban még várt a második nap és a Brecht – The Hardcore Machine - a BIPOLAR támogatásával készült előadást ugyancsak Urbán András rendezte. Az első naphoz hasonlóan a siker most sem maradt el: az előadás különleges színházi esztétikájáért különdíjat kapott.

"A színház előterében előadások után leadhatták voksaikat a nézők. Öt doboz, öt érdemjegy.  ... Ez a megoldás több okból is jó, hisz felmérhető vele, mennyire osztja meg egy-egy előadás a véleményeket. A Kosztolányi Dezső Színház büszkén mondhatja el magáról, hogy négyesnél kisebb osztályzatot szinte alig kapott." Az előadások kitűnőre vizsgáztak Szkopjéban, a szakma és a közönség körében is.

"A 36. MOT Fesztiválra Litvániából, Macedóniából, Azerbajdzsánból, Szlovéniából, Csehországból és Szerbiából érkeztek előadók. Az esték programjait koncertek színesítették, így a San Franciscó-i Tuxedomoon, vagy a macedón–török páros, a Bioscopia. ... A fesztivál programjában helyet kapott Milan Mađarev Nagy József Jel Színházáról szóló könyvének bemutatója és az azt követő beszélgetés is."

Szerda Zsófia képes beszámolója a fesztiválszereplésről a Magyar Szó oldalán olvasható.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006