Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Szőcs Géza ígértetet tett a támogatások kifizetésére

Déli Krónika: „Mégis lesz pénz – a független színházak napokon belül megkapják a támogatást”

A tudósítás szerint napokon belül megkaphatják a pénzüket a független művészeti együttesek – ezt a Krónika az NKA megbízott igazgatójára hivatkozva közölte.
A tudósításban elhangzott, hogy a késlekedés miatt – a megítélt támogatásokról szóló szerződéseket szeptember 5-éig meg kellett volna megkötni – „nehéz helyzetbe kerültek olyan együttesek is, mint a Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett, a Bozsik Yvette Alapítvány vagy a Budapest Táncszínház”, és hivatkoztak az LMP ezzel kapcsolatos közleményére is. Krucsainé Herter Anikó, az NKA megbízott igazgatója a Krónikának így fogalmazott: „Tegnapi információk alapján bízom benne, hogy néhány napon belül tovább tudunk lépni, és meg tudjuk kötni a szerződéseket, és ki tudjuk utalni a támogatásokat”.

A tudósítás meghallgatható itt:

Mint ismeretes, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár - L. Simon Lászlónak a Kárpát-medence írószervezeteinek nehéz helyzetét taglaló felszólalása kapcsán – hétfőn a Parlamentben kijelentette, hogy a kulturális, szakmai műhelyek nem kerülhetnek a teljes működésképtelenség állapotába. Hozzátette, hogy miután az alapítványok csak jogszabály alapján kaphatnak támogatást a költségvetésből, ezért a kabinet olyan, az egyedi támogatásokról szóló kormányrendeletet készített, amelynek alapján egyes társadalmi szervezetek pályáztatás nélkül juthatnak támogatáshoz, valamint ígéretet tett, hogy a Nemzeti Kulturális Alap igazgatósága 30 napon belül megköti a konkrét támogatási szerződéseket.


A nol.hu cikke itt, a prea.hu tiltakozó petíciója itt olvasható.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006