Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

INFANT fődíj

A szerbiai Újvidéken (Novi Sad) jónius 25. és július 3. között 38. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Alternatív és Új Színházi Fesztivált (International Festival of Alternative and New Theatre), amely a legújabb színházi törekvések egyik legjelentősebb európai seregszemléje, programja a színház, a performansz, a fotó- és videóművészet, a digitális művészetek, valamint a tánc- és mozgásszínház dialógusából létrejött előadásokat mutat be.

A fesztiválon nagy sikert aratott a Turbo Paradiso című előadás Urbán András rendezésében, mely a Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület koprodukciójában készült, és amelyet 2008-as bemutatója óta tart műsoron a színház.
„Nagylelkű és fontos freskó a kortárs és örök színházról, egy remek csapat és rendező felforgató és felelősségteljes alkotása” – áll a 38. INFANT zsűrijének értékelésében a fesztivál legsikeresebb kísérletének kikiáltott előadásról, a fődíjas Turbo Paradisóról. A zsűri kiemelte, hogy a rendező a darabban teret nyit az emberi lét játékos és fájdalmas megértéséhez.
A fesztivál zsűrijének elnöke Visky András író, a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja volt, a zsűri tagjai Boris Čakširan jelmeztervező és Carolina Pecheny színésznő voltak.

A mintegy félszáz előadás, valamint a kiállítások, performanszok, workshopok, felolvasások, utcaszínházi események japán, holland, görög, szlovén, horvát, szerb, német, francia, boszniai, román, magyar, amerikai művészeket és társulatokat mutattak be a nemzetközi közönségnek. A magyar előadások között meghívottként szerepelt Szakonyi Györk Marginális című produkciója is, amely szintén a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával készült, és bemutatója a 20. THEALTER Fesztiválon volt 2010 júliusában.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006