Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

KIsvárdai siker

A június 17-én kezdődött színházi ünnepen tizennyolc határon túli teátrum színtársulatának mintegy negyven előadását láthatta a közönség. A művészek két helyszínen, a Művészetek Házában és a Várszínház deszkáin adtak számot tudásukról. 2011-ben a klasszikusok mellett elsősorban a magyar kortárs szerzők darabjai szerepeltek a repertoáron.

Az idén Bicskei István, Nagy Viktor, Nánay István, Proics Lilla és Tasnádi Csaba, a zsűri elnöke döntött a díjakról.

Magyar Színházak XXIII Kisvárdai Fesztiválján a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma díját a szakmai zsűri megosztva ítélte oda a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata által játszott A kisinyovi rózsa színmű előadásnak (rendező Urbán András ) és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott Platonov című előadásnak (rendezője Harsányi Zsolt).

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján ugyancsak megosztva nyerte el a Komáromi Jókai Színház Cseresznyéskert előadásából Ranyevszkaja megformálásáért BANDOR ÉVA színművész, a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata által bemutatott A kisinyovi rózsa című előadásban nyújtott alakításáért MÉSZÁROS ÁRPÁD színművész és a Csíkszereda Csíki Játékszín FINITO című előadásának látványvilágáért ADRIANA GRAND díszlet- és jelmeztervező.

A díjazottak teljes listája a fesztivál honlapján olvasható.


 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006