Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Tűzraktér után, Sirály előtt…

A főváros kiüríttetné a Sirályt

Levélben szólította fel a Fővárosi Önkormányzat a Sirály nevű kulturális közpnt  üzemeltetőjét, hogy május 26-ig hagyja el a helyiséget. A terézvárosi épületben öt éve működik kávézó és kulturális központ. A pincehelyiségben színházi előadásokat és koncerteket tartanak, a földszinten kávézó és könyvesbolt működik, az emeleten kiállításokat rendeznek.
hirdetés

A Főváros levelében azt írja: „az 1993 január 05-én kötött együttműködési megállapodás felmondás okán 2005 október 31-én megszűnt.” A helyiségcsoport birtokba adás-vételére kitűzött időpontban az Alapítvány [az üzemeltető és az eredeti szerződő] képviseletében nem jelent meg senki, a helyiségben kávézó üzemel „Sirály” elnevezéssel.”

„Felszólítom, hogy a jogcím nélkül használt Bp. VI. ker. Király u. 50. szám alatti földszinti és emeleti helyiségeket az ugyancsak jogcím nélkül használt pince szintű helyiségekkel együtt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kiürítve, tisztán bocsássa a tulajdonos birtokába.”

Szalai Szabó István, az üzemeltető elmondta, egyelőre a jogi képviselőjükkel tárgyalnak a lehetséges lépésekről. Az üzemeltető szerint ők 2006 óta szeretnének megállapodni a Fővárossal, ahonnan azonban nem kaptak választ az akkor elküldött haszonbérleti szerződési kérelmükre.

Szalai Szabó szerint az épület, ha kiköltöznek, üresen állna, arra korábban sem volt semmilyen hasznosítási terv. Ők viszont önerőből rendbe hozták és állandó kulturális programokkal működik.

A programmagazinok szerint a Sirályban májusban 7 színházi előadást, nyolc koncertet (komolyzene és hangszeres zene) és egy táncelőadást tartanak.

A Sirály az eddig élénk kulturális életéről ismert Terézváros második bezáratott helye lehet. A hatodik kerületi önkormányzat a közelmúltban döntött a Tűzraktér kilakoltatása mellett.

Földes András cikke és a Fővárosi Önkormányzat levele az index.hu-n olvasható.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006