Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Elhunyt Bába Krisztina

Baleset következtében április 9-én elhunyt Bába Krisztina, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója - tudatta a család és az intézmény.
A lengyel kultúra és irodalom, de mindenekelőtt a színház iránt elkötelezett Bába Krisztina az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát 1980-ban magyar-lengyel-népművelés szakon. 1985 és 1988 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházelmélet szakát. Mindkét disszertációjának témája a lengyel és a magyar színház kapcsolata volt.

1990-től 2001-ig a Művelődési és Közoktatási Minisztérium Művészeti Főosztályán, majd 2001 és 2005 között a Varsói Magyar Kulturális Intézet
igazgatóhelyetteseként dolgozott. 2005 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója volt. Irodalmi, műfordítói, színházi munkáját Lengyel Kultúráért-díjjal és Hevesi Sándor-díjjal is elismerték.

Bába Krisztinát a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Színházi Társaság és a Varsói Magyar Intézet saját halottjának tekinti.


Mély fájdalommal vesszük tudomásul, hogy távozott Bába Krisztina, a magyar színházi élet kiválóan felkészült, elkötelezett és rendkívül emberséges, kedves alakja, aki a megalakulásunk óta támogatta, tanácsaival, ötleteivel segítette egyesületünk munkáját.
Kedvességéért, segítőkészségéért, az ismeretlen, lelkes amatőr színjátszó egyetemistákkal szemben tanúsított magatartásáért nem lehetünk eléggé hálásak  neki: egyike volt azoknak, akiket nem nélkülözhettünk a kezdet kezdetén, és akik azóta is értő figyelemmmel követték működésünket.
Még egyszer mindent nagyon köszönünk, kedves Kriszta!
Nyugodj békében!

a MASZK Egyesület egykori és jelenlegi munkatársai
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006