Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Szegedi középiskolákban A gyáva

Március 23-án a Waldorf Iskolában és a Gábor Dénes Gimnáziumban, 24-én pedig a Ságvári Endre Gimnáziumban és a Tömörkény Gimnáziumban nézhetik meg a diákok a Kolibri Színház produkcióját. A darab egy drogos fiú életébe enged bepillantást, akinek aztán sikerül leszoknia. A fiút Kovács Krisztián, az apát Scherer Péter játssza, aki a rendezője is a produkciónak.


A gyáva

A Nézőművészeti Kft és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása

Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarbaejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért?

Szándékunk szerint, hátborzongatóan őszinte színpadi létezéssel kívánjuk egy kábítószerfüggőségtől megszabadult fiatal világát bemutatni. Reményeink szerint, a diákközönség számára, az előadásban játszó színészek közvetlensége és az előadás személyes hangvétele egy, a megszokottnál jóval nyitottabb és őszintébb párbeszédet generálhat erről a súlyos társadalmi problémáról.
     
Az előadás szövegkönyve, a kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült.

Szereplők: Kovács Krisztián, Scherer Péter
Alkotók: Kovács Krisztián, Scherer Péter, Gyulay Eszter, Surányi Judit
Rendező: Scherer PéterBővebben a Kolibri Színház honlapján.

A program a MASZK Egyesület Sorvezető elnevezésű beavató színházi programja keretében, az NKA Színházi Szakkollégiuma támogatásával jött létre.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006