Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Táncfotók - Révész Róbert kiállítása

A Fotóhónap 2006 elnevezésű országos programsorozat keretében, a szegedi Kisszínházban (Horváth Mihály utca) 2006. november 15-től lesz látható Révész Róbertnek, programjaink állandó fotósának Táncfotók című kiállítása, mely az elmúlt 12 év felvételeiből készült válogatás.

A zentai születésű fotográfus 1991 óta Szegeden él és alkot. Elsősorban színházi és jazzfotóiról ismert és elismert a szakma és a közönség köreiben. 1996 óta szabadúszóként dolgozik, előtte volt „szobafestő és mázoló, cukorgyári kampánymunkás, irodai firkász, csempegyári fotólaboráns, rikkancs, citeratanár és napilapos fotóriporter”. 1994-től a MASZK Egyesület programjainak dokumentátora, a nyírbátori Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcafesztivál, 1995-től a Kanizsai Jazzfesztivál, 1996-tól a Szegedi Kortárs Balett állandó fotográfusa, de folyamatosan fotóz hazai és külföldi táncszínházakat is. Munkái rendszeresen megjelennek a színházi (Színház, Ellenfény) és zenei szaklapokban, katalógusokban. 1982-től 2004-ig mintegy 50 kiállításon szerepelt, ebből 30 önálló tárlattal. Első elismerését a Képes Ifjúság fotópályázatán szerezte (Újvidék, 1982), ezt követte a TAKT-díj (Temerin, 1987), a Táncpaletta – Aranyplakett-díja (Budapest, 1999), majd háromszor az Országos Kortárs Tánc- és Mozgásművészeti Találkozó fotófődíja (Veszprém, 1999, 2000, 2002). Mostani kiállítása az elmúlt 12 év táncszínházi témájú fotóinak keresztmetszetét adja.

Helyszín: Kisszínház, Szeged, Horváth Mihály u.

Időpont: 2006. november 15., 19.00 (Megtekinthető: november hónapban, az előadások előtt egy órával)

Megnyitja: Hegedűs Claudia újságíró

Közreműködik a Mehari Garoba Zenekar. Tagjai: Bulatović Gabriel (djembe, derbuka), Burg Balázs (djembe), Révész Róbert (ütőgardon). Vendégmuzsikus: Dóra Attila, szaxofon.

A 2002 tavaszán alakult szegedi zenekar tagjai révén sok szállal kötődik a Vajdasághoz, fennállásuk óta számos magyarországi és határon túli városban léptek fel.
A 2007-ben ötéves fennállását ünneplő együttes az utóbbi évtized divatos műfajában, a világzenében hozott létre egy sajátos, izgalmas hangzásvilágot: az afro-balkáni ütőszenei stílust.
Megalakulásuk óta számos rendezvényen – szabadtéri zenei és színházi fesztiválokon, kiállítás megnyitókon – léptek fel önállóan, de több, elsősorban szabadtéri, illetve bábszínházi előadás kísérő zenéjét is szolgáltatták.

Szeretettel és zentai szilvóriummal várjuk az érdeklődőket!


A Fotóhónap rendezvénysorozat további kiállításai Szegeden:

Kortárs fotóművészek tárlata az Olasz Kulturális Központban (kiállítók: Illés Barna, Telek Balázs, megtekinthető minden nap, 11.00-18.00)

Fiatal fotográfusok kiállítása a Belvárosi Moziban (kiállítók: Márton Ádám, Simon Péter, Szabadi Jenő, megtekinthető minden nap, 13.00-22.00)

A programsorozat rendezői: a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a KépÉsSzöveg Fotográfiai Iskola.

Kurátor: Vörös Csaba

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006