Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Október

MASZK Őszi Kollekció
2009. október

ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központ – szegedi Régi Zsinagóga
(Hajnóczy u. 12.)

Októberi programjaink ismertetője .doc-formátumban itt letölthető!

Októberben tovább folytatódik a MASZK Egyesület őszi programsorozata az ALTERRA - Kortárs Előadóművészeti Központban, azaz a szegedi Régi Zsinagógában.
11 nap alatt 8 program várja az igényes kulturális programok iránt fogékony szegedieket. Színház (Szegedi Focus Műhely: 5 korlát, Pont Műhely: Bill a mennybe megy), tánc (Vandana – Magasztalás (dél-indiai klasszikus tánc), Tünet Együttes: Olyan furcsa vagy ma és Lomtalanítás c. két szólóelőadása), irodalmi est (Harmadkor felolvasóest, Nem emlék nem varázslat – Radnóti is, más is – A Homo sacer régen és ma), performance (Malko Teatro: Elada Pinyo és az idő) és zene (Tudósok koncert) lesz műsoron, több rendezvény a 14. Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.

A Szegedi Focus Műhely 5 korlát című mai „moralitásjátéka” a független színházi műhelyként működő társulat legújabb darabja. Az előadás az emberi személyiség azon öt korlátját mutatja be humoros montázsszituációkon keresztül, amelyek a legfőbb akadályokat jelentik: önzés, irigység, hazugság kontra őszinteség, és szerelmi birtoklás.
A Harmadkor felolvasóesten a 80-as évek második felében Szegeden kiadott Harmadkor c. irodalmi folyóiratot idézik fel a felolvasók. Az akkori szerzők névsora impozáns: közülük mára nagyon sokan elismert írókká vagy épp irodalmárokká váltak.
Vandana – Magasztalás címmel dél-indiai klasszikus táncokat ad elő az Indiában is tanult Kiss Tímea szegedi tanítványaival. A stílust a nyak és a szem finom mozgását ellenpontozó erőteljes lépések, hajlások és virtuóz, eleven lábmunka, valamint különleges arcjáték és kézmozdulatok jellemzik.
Őket egy kortárs táncszínházi csoport, a Tünet Együttes két szólóelőadást bemutató estje követi. Az ismert társulat produkcióiban a hétköznapok társadalmi kérdéseit dolgozza fel és vegyíti egyedi humorral.
Az V. Szegedi Bolgár Kulturális Napok keretében újra fellép a Malko Teatro egy színpadi műfajokon átívelő fuzionális performance-szal, amely teret ad szövegnek, zenének, festészetnek, mozdulatnak, és végül színházzá válik.
Nem emlék nem varázslat – Radnóti is, más is – A Homo sacer régen és ma címmel a Radnóti-emlékév egy újabb rendezvénye a társadalom kiszorítottjairól szól, párhuzamot vonva Radnóti szövegeivel.
A budapesti Pont Műhely társulatának új bemutatója az elvakult vallásosságot állítja pellengérre groteszk humorral egy abszurd komédiában.
Az őszi évadot a Tudósok koncertje zárja a II. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál programjaként. A csapat a magyar underground zene egyik legegyedibb képviselője, produkciójukban a jazz, a drum’n’bass, a punk, az avantgárd, a performance és a költészet elemei ötvöződnek összetéveszthetetlenül egyéni hangvételben.

Jegyrendelés e-mailben (maszk@maszk.hu) és telefonon (62/312303) is lehetséges, az alapjegyár: 800 Ft. A programokról bővebb ismertetők és fotógalériák honlapunkon itt találhatók.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006