Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Őszi kollekciónk

MASZK Őszi Kollekció
2009 szeptember

ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központ – szegedi Régi Zsinagóga (Hajnóczy u. 12.)

A teljes program .doc-formátumban innen letölthető.

Szeptember elején indul a MASZK Egyesület őszi programsorozata az ALTERRA - Kortárs Előadóművészeti Központban, azaz a szegedi Régi Zsinagógában.
Ebben a hónapban táncszínház (Duna Táncműhely: Tükörmély), színház (Menszátor Héresz Attila: Hamlet-illúziók, Urbán András Társulata (Szerbia): Idegen – reflexiók, Aradi Kamaraszínház (Románia) – Szegedi Hetek Csoportja: Jean Cocteau: Emberi hang, Szegedi Egyetemi Színház: Szerelmesek és Don Quijoték, Szegedi Focus Műhely: 5 korlát), valamint a Super 8mm Fesztivál nyitóperformansza és zenei csemegéi várják az igényes kulturális programokra fogékony szegedieket!

A Duna Táncműhely fennállásának 10. évfordulóját ünnepli ebben az évben, amelyre egy „vándor” eseménysorozattal készülnek az alkotók: végiglátogatják a társulat életében fontos szerepet játszó helyszíneket. Első állomásuk Szeged, ahonnan a társulat koreográfusa, Juhász Zsolt származik, és ahol 2004-ben a MASZK Egyesülettel közös produkcióként született a Tükörmély című előadásuk.
Őket a Super 8-as filmezés szegedi szerelmesei által alapított és nemzetközileg egyre elismertebb, ötnapos 8. Super 8mm Fesztivál nyitóperformansza követi a Super8-as Akrobatacsoporttól megszokott egyedi összművészeti stílusban. Az este második felében az Improv est improvizációs zenei koncertsorozata lát vendégül hazai és külföldi fellépőket.
Színházkedvelők számára ezután egy színvonalas előadásokban gazdag két hét következik összesen öt produkcióval!
Menszátor Héresz Attila különleges, filmes eszközöket is felhasználó Hamlet-interpretációja igazi közönségsikert aratott bemutatóján, a júliusi THEALTER nemzetközi színházi fesztiválon. Az előadás a MASZK Egyesület felkérésére és menedzsmentjében készült.
Urbán András Társulatának új előadása Albert Camus Közöny című regénye alapján készült. A társulattal több éve dolgozik együtt a MASZK Egyesület, az együttműködés eredményeképp eddig számos díjnyertes előadás is született. Az idén tavasszal Urbán András Jászai-díjban is részesült.
Őket egy másik THEALTER-kedvenc, az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Hetek Csoportja együttműködéséből született, Jean Cocteau művén alapuló Emberi hang című produkció követi a színészként már bizonyító Harsányi Attila rendezésében. A monodrámában kiemelkedő alakítást nyújt a Szegeden jól ismert Melkvi Bea.
A Szegedi Egyetemi Színpad Szerelmesek és Don Quijoték című előadásának premierje szintén a THEALTER fesztiválon volt, az egyetemista színjátszókat megszólító Ekisfeszt programsorozat keretében. A MASZK Egyesület számára mindig is fontos volt, hogy lehetőségeihez mérten támogassa Szegeden az újra fogékony, kísérletező szellemiségű fiatal színházi alkotókat, így többek közt a Szegedi Egyetemi Színpadot is.
A szeptember havi programsorozatot egy másik fiatal társulat előadása zárja: a Szegedi Focus Műhely 5 korlát című mai „moralitásjátékának” premierje. A társulat független színházi műhelyként működik, és több előadásával járt már a Régi Zsinagógában.

Jegyrendelés e-mailben (maszk@maszk.hu) és telefonon (62/312303) is lehetséges, a jegyár: 800 Ft.
A programokról bővebb ismertetők és fotógalériák honlapunkon itt találhatók.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006