Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

újra: MASZKALAND a Thealteren

MASZKALAND és MASZKALAND 16+

a THEALTER Fesztivál gyerek- és ifjúsági programja


A 19 éves THEALTER nemzetközi színházi fesztivál ebben az évben is szeretettel várja az érdeklődő 10-15 éves gyerekeket és a 16-18 éves fiatalokat MASZKALAND elnevezésű gyerek- és ifjúsági szigetére.


Július 20. és 26. között 3 kreatív alkotóműhely, színházi előadások, koncert, filmek, számtalan meglepetés, izgalom és vidám hangulat várja a fiatalokat az illúzió jegyében.

MASZKALAND 2008 Fotó: Frank Yvette


Ha nem szeretnél a júliusi hőségben otthon unatkozni, akkor látogass ki minden nap a MASZKALANDRA!


FÉNYKALAND fotózni vágyóknak

A fesztivál témájához igazodva idén a fotóműhelyben a fénykép által nyújtott valóság és illúzió határán fogunk játszani. Lesz saját kémkamerád, amit egy izgalmas nyomozás során avatunk be. Valamint készülj egy óriási fotószámháborúra is! Az nyer, akiről nincs kép!!!

Műhelyvezető: Farády Anna

 

DRÁMALAND és TÁNCKALAND játszani és színészkedni vágyóknak

Lehetőség nyílik saját történeted, álmod, kép/ rémregényed megjelenítésére, eljátszására, a nyári melegben részed lehet kikapcsolódásban és önfeledt mulatásban. Az illúzió jegyében testet és hangot kapnak az érzéki csalódások, az önámítások, a csalóka ábrándok, a hiú remények. Együtt fogjuk a megvalósíthatatlant megvalósítani. Próbáld ki magad egy különleges és izgalmas mozgás-világban, ahol csak a tested szab határokat (ha ügyes vagy, még az sem)! Az illúzió valósággá válik, a mozdulatok elrepítenek a vágyak, az ábrándok világába. Vár rád egy mozgalmas hét, ahol saját ötleteid valóra válnak. A hét a fogócska hevében telik: csípjük nyakon az illúziót!

Műhelyvezetők: Pap Erika, Benkő Imola Orsolya, Seres István (Pipu)

 

KÉPZŐMŰVÉSZETI MŰHELY kétbalkezeseknek, de ügyesek is jöhetnek

Festőhengerekkel felvitt foltok varázsa: a MONOTÍPIA. Linóleumba vésett képek nyomtatása: a LINÓMETSZET. Alumíniumba rótt rajzok lenyomata: a HIDEGTŰMETSZET. Ezeken kívül készíthetsz PAPÍRNYOMATOKAT is, felfestékezett papírformák nyomtatásával. Várlak bátorságoddal, játékos és kísérletező kedveddel!

Műhelyvezető: Komáromi Erzsébet Katalin

 

… valamint: LANDART – egész napos homokszobrászat a Tisza parton; A MASZKALAND Műhelyek bemutatkozása a záró délutánon

 

De lesz még: Napra-hangoló, Nap-levezető, Illúzió Kuckó, Kincskeresés, Szörnyecske-játék illuzionistáknak, Csípjük nyakon az illúziót! (Impró-délután a Focus Műhely Gyerektársulatával), Gyerekszáj Rádió, meg a meglepetések…


A Maszkaland 16+ (16-18) éves résztvevői délutánonként egy színész kalauzolásával a THEALTER Fesztivál egy-egy előadását nézhetik meg, amit másnap szakmai beszélgetés keretében értelmezhetnek, elemezhetnek és kritizálhatnak, felmérést készíthetnek a fesztivállátogatók nézői reakcióiról.


A műhely-programokon kívül a következő előadások fokozzák a hangulatot (nyitott programok, nem csak a tábor résztvevőinek):

* július 20., 17.00: Válogatás a Gyerekszem Filmfesztivál díjnyertes filmjeiből – filmek gyerekekről, gyerekektől, gyerekeknek


* július 21., 17.00: Barboncás Társulat: Mese Mátyás király udvarából – a szegedi bábtársulat interaktív bábelőadása

* július 22., 17.00: Szalóki Ági: Cipity Lőrinc - gyermekkoncert - magyar és cigány népdalfeldolgozások és saját szerzemények, megzenésített versek

* július 23., 17.00: Pályi János Órajáték – vásári bábmisztérium – Az előadás díjat nyert a IV. Gyermekszínházi Biennálén.

* július 24., 17.00: Kolibri Színház: Kikatt – osztályterem-színházi előadás Scherer Péter rendezésében, a földrajztanárnő és bukásra álló diákja közötti, a tettlegességig fajuló konfliktusról, 14 éven felülieknek

Belépőjegy a délutáni előadásokra a nem táborozóknak: 500 Ft.


… és RAJZPÁLYÁZAT!

Ha vannak ötleteid arra, hogy hogyan fog kinézni a Maszkaland Gyereksziget, akkor pályázatunk éppen ebben a pillanatban talált Rád:

ugyanis rajzpályázat, képregény, graffiti vagy bármilyen street art keretében lehet indulni a Maszkaland – Gyerek- és Ifjúsági Sziget illusztrálásával, az erről alkotott fantáziaképekkel. Gyermek kategóriában 17 év alattiak jelentkezését várjuk. Szakmai követelmények: rajzkategóriában ceruza, színes ceruza, kréta, zsírkréta, filctoll, vízfesték, tempera vagy bármilyen szabadon választott technika alkalmazása megengedett. Kötelező méret minimum A4-es rajz- vagy kartonlap (kivéve street art). A július 20-ig beérkezett rajzokra, az egész projekt alatt lehet szavazni, és a Zárdélutánon lesz az eredményhirdetés és a beérkezett művek kiállítása.

 

A MASZKALAND

Időpontja: 2009. július 20-26.

Helyszíne: a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola és a Régi Zsinagóga udvara (megközelítés a Régi Zsinagóga felől, Hajnóczy u. 12)

Jegyárak:   heti jegy: 9000 Ft, Maszkaland 16+: 12.000 Ft (tartalmazza a színházi előadások árát is)

            napi jegy: 1500 Ft

A heti- és a napijegy tartalmazza az ebéd, az uzsonna, a foglalkozások és a délutáni programok költségeit is.

Belépőjegy a délutáni előadásokra nem táborozóknak: 500 Ft

       

A jelentkezési lap innen letölthető.

A jelentkezési lapot július 16-áig beérkezően küldheted vissza a maszk@maszk.hu e-mail címre, elfaxolhatod a 62/312-303-as számra vagy elküldheted postán a MASZK Egyesület 6701 Szeged, Pf. 905 címre.

Befizetés: 2009. július 16-án és 17-én, naponta 8-10 és 16-19 óráig, a Régi Zsinagógában, (Hajnóczy u. 12.)

Egy-egy műhely maximum 25 gyermeket tud fogadni!


Társszervező: Szegedi Focus Műhely Alapítvány www.focusmuhely.hu

Táborvezetők, akik minden kérdésre válaszolnak:

Benkő Imola: 20/415 8823; Pap Erika: 20/535 1336

 

Tarts velünk, ha szeretnél egy remek hetet!

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006