Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Adj 1% esélyt a művészeteknek!

Adj 1% esélyt a művészeteknek!

Tudod, mennyit jelent 1%?
A csimpánz és az ember genetikai állománya alig több, mint egy százalékban tér el egymástól, mégis e különbség képes volt megváltoztatni a világot.

Az embert azonban nem csak a munka és a beszéd képessége teszi emberré – mindenkinek megadatott az alkotás képessége is. Mi azokat támogatjuk és mutatjuk be Neked, akik kreativitásukat a művészetek terén teljesítik ki. Ha szerinted is fontos, hogy mi felnőttek és a gyermekeink is megismerhessék, élvezhessék mindazt, amit a színház, a tánc, a zene, a képzőművészet jelentős hazai és külföldi alkotói létrehoznak, a befizetett személyi jövedelemadó 1%-ával támogasd a MASZK Egyesületet és a szegedi Régi Zsinagóga kortárs előadóművészeti centrumként való működését!

Adószámunk: 19084963-2-06.

A MASZK Egyesület idén is számít Rád – és Te is számíthatsz ránk!
Hogy meddig lesz, lehet ez még így?
Az elmúlt két év tapasztalatai alapján nem túlzás azt állítanunk, hogy - sok-sok más, a szegedi közönség által is kedvelt társulattal együtt - számunkra is a lét a tét. A probléma velünk az, hogy az ún. VI. kategóriában regisztráltunk, hiszen annak a kategóriának a szakmai, gazdasági, szervezeti kritériumait tudjuk teljesíteni. A módosított, jelenleg hatályos színházi törvényben már nem szerepel, hogy ezeket a - fenntartó, tehát tervezhető, biztos működési támogatással nem rendelkező - alkotócsoportokat, intézményeket pályázati úton évente mekkora keretből támogatja a kulturális kormányzat, de, elméletileg, továbbra is lehetővé teszi a pályázati támogatást.
Az elmúlt két évben azonban megtapasztalhattuk, hogy a hatályos törvényt, az abban foglalt konkrét garanciákat is figyelmen kívül lehet hagyni. 2012-ben pedig nem lett egyszerűbb sem az adminisztráció. sem a feltételek nem javultak. A módosított törvényből kimaradtak a garanciák, módosult viszont a civil törvény, megszűnt az NCA, átalakult az NKA, változott a társasági adótörvény - így jelenleg nem csak egymással, hanem a sportegyesületekkel is versengenek a színházak a támogatásokért -,  tehát sok szempontból megnehezültek a működés körülményei. Túl az első negyedéven, még nem tudni, hogy idén kiírja-e a NEFMI a működési pályázatot, és ha igen, mekkora keretre, milyen feltételekkel stb. Jelenleg tehát nagyjából ugyanaz a helyzet, mint tavaly és tavalyelőtt ilyenkor: próbálunk tovább dolgozni, és valahogy kihúzni addig, amíg legalább kiderül, mi a valódi szándéka a kulturális kormányzatnak ezzel a területtel.

Most tehát ismét nagy szükségünk lenne rá, hogy a közönségünk mellénk álljon. Mi azt gondoljuk, nem csak az lehet értékes, ami tömegeket vonz, amiben a szponzorok potenciális piacot, a közönségben potenciális vásárlót látnak.  Úgy véljük, ezt a meggyőződésünket az elmúlt húsz év számtalan programja, estéje, általunk bemutatott alkotója bizonyította.
Szeretnénk továbbra is fenntartani magunknak és közönségünknek a lehetőséget, hogy választhasson.
Idén ehhez kérjük a támogatását.

Adj 1% esélyt a művészeteknek! Adj 1% esélyt a MASZK Egyesületnek!
Köszönjük!
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006