Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Múlt

Társulások városi szinten

Főként munkánk kezdetére jellemző, hogy együttműködési programjainkat meghatározták, és talán egész munkánkat befolyásolták a más szervezetekkel, intézményekkel való személyes kapcsolataink.

De egyesületként is fontosnak tartottuk a kapcsolati háló kialakítását városi, országos és nemzetközi tekintetben is. Természetesen nem csak nagy múltú szervezetekkel, intézményekkel vettük fel és igyekeztünk folyamatossá tenni a kapcsolatot, de törekedtünk rá, hogy "helyzetbe hozzuk" az alakuló, fiatal, de értékes energiát, tehetséget koncentráló alkotókat, csoportokat, kezdeményezéseket is, s magunk is számos együttműködési fórum, programsorozat kezdeményezői, alapítói vagyunk.

Ezek némelyike kiállta az idő próbáját, némelyike - különböző okok miatt - nem működik, vagy kikerült a látómezőnkből.

Letöltés

Programok


Társulások országos szinten


Működésünk kezdetétől fogva fontos volt számunkra, hogy minél több szervezettel lépjünk kapcsolatba - de mindvégig tudatosan igyekeztünk azon, hogy megtartsuk függetlenségünket, minden tekintetben - és fontos volt számunkra az is, hogy Szegeden végezzük munkánkat.
Az évek során sok olyan szervezettel, műhellyel kerültünk kapcsolatba, akik sok tekintetben úgy gondolkoztak, mint mi. Ezeknek a kapcsolatoknak is köszönhető programjaink műfaji gazdagsága, stabilan magas színvonala.


Letöltés

Partnerek

Linkek

Országos Színháztörténeti Múzeum
Alliance Française
British Council
Institut Français
Goethe Institut
Lengyel Intézet
Fonó
Médiawave Fesztivál
Szárnyas Sárkány Fesztivál
Szkéné Színház

  • Ravazdi kerekasztal
A Ravazdi Kerekasztal létrehozói a kultúra különböző területein hasonló elveket követve dolgoztak/dolgoznak, így a tagság egyúttal védjegyként is funkcionált. Közösek voltak a célok is: szándékunkban állt felgyorsítani azt a folyamatot, amely - az ideológiai akadályok elhárulta után - lehetővé teszi, hogy Magyarországon is megteremtődjön a párhuzamos kultúrák egyenjogú egymás mellett élése és egymásra hatása. Jól érezhetően hiányoztak ugyanis ennek szellemi, törvényi és gazdasági feltételei. Ezek egy része a következő években - papíron legalábbis - megoldódott, de a valódi struktúraváltás a mai napig nem történt meg.

Letöltés

Ravazdi nyilatkozat
A Ravazdi Kerekasztal alkotmánya


Nemzetközi együttműködés

Nem csak a szegedi és a hazai csoportok, alkotók, szervezetek és intézmények, hanem a kezdetektől fogva a külföldi színházi műhelyek is nagy érdeklődést mutattak munkánk iránt - ez eleinte nem annyira eredményeinknek szólt, mint egy újabb, vagy egyetlen csatornának egy ismeretlen terület, Magyarország felé.

Letöltés

Partnerek és programok

Linkek

ODIN Teatret
IETM
MAPA

  • Nemzetközi Zsinagóga-Lánc, 1997-2000
Céljai elérése érdekében a MASZK a győri Mediawave Alapítvánnyal együttműködve kezdeményezője volt a Nemzetközi Zsinagóga-Lánc megalakításának, valamint aktívan részt vettünk a Lánccal együttműködni kívánó nemzetközi partnerek felkeresésében is.


Letöltés

A Nemzetközi Zsinagóga-Lánc története

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006